De Krantjes: ‘Italië is een rotploeg die goed speelt’

03 juli 2021 - 10:32

Dag één van de kwartfinales zitten erop en helaas voor onze zuiderburen eindigt ook hun toernooi. Joost moet dat natuurlijk bespreken in De Krantjes en deed dat samen met Julius van ’t Hek.

“Deze lichting van België doet mij een beetje denken aan het Nederland van 2010. Er moet gepresteerd worden, want het is een uitstekende lichting. Helaas is het niet gelukt. Ik had namelijk graag nog een week genoten van Kevin de Bruyne. De Gouden generatie is klaar.” Joost is eigenlijk wel blij met de uitschakeling van de Rode Duivels: “Ze spelen altijd de ideale schoonzoon, maar hebben teveel arrogantie. Dat hebben wij Nederlanders ook, alleen dan maakt het mij niet uit want ik ben Nederlander. Ik vind dat eigenlijk wel bij Nederland horen, maar niet bij onze zuiderburen.

Op de vraag wie het EK gaat winnen is Julius heel duidelijk. “Ik denk dat de Italianen Europees kampioen worden, ze zijn het meeste compleet. Een hele nare ploeg, maar er zit zoveel kwaliteit in. Ze kunnen van de bank nog hele goede spelers brengen en kunnen ook goed omgaan met de vele minuten die gespeeld moeten worden.

Joost en Julius bespreken naast de wedstrijden van gister ook hun eigen voetbalcarrière. Als keeper valt Joost dit toernooi twee dingen op. “De ijshockey redding moeten ze echt mee kappen, alleen Manuel Neuer kan dat, maar nu lijkt het alsof elke keeperstrainer dat in zijn programma heeft gezet. Je moet gewoon laag bij de grond blijven. Het tweede punt wat mij opvalt is dat heel veel keepers duiken met twee handen naar de bal. Als je het met een hand doet heb je veel meer reikwijdte.” Hoe Joost dit allemaal weet, hij heeft het geleerd van Frans Hoek. Julius vertelt ook nog een anekdote over een blessure tijdens het juichen: “Tijdens een horecavoetbaltoernooi scoorde ik een doelpunt voor publiek en dat was ik niet gewend. Ik dacht toen ik doe de Ronaldo en terwijl ik terechtkom scheur ik alles af in mijn linkerknie.”

Dit en nog veel meer kan je hieronder terugkijken!