De Krantjes: ‘Je bent veel leuker al ben je niet perfect’

02 juli 2021 - 10:40

Waar Joost gisteren nog in een heel kort broekje Aviserne presenteerde, trok hij vandaag weer een lange broek aan als Marieke Derksen te gast is. Joost belt onder andere de KNVB en Marieke praat over de kaaklijn van Ciro Immobile. Toch start Joost met een vraag over de deceptie van het Nederlands elftal.

“We kunnen toch eigenlijk wel concluderen dat het een grote clusterfuck is geweest van begin tot eind. Van de New Wave, tot de appjes en de uiteindelijke uitschakeling.” Marieke geeft boeken uit en dus vroeg Joost ook nog even of er een boek van het EK2020 uit gaat komen. “Het zou wel een goed verhaal worden voor een boek, maar dan moet iemand wel rancuneus worden en gaan praten. De spelers zijn denk ik nog te jong, dus dan moet het van Frank de Boer of Dwight Lodeweiges komen.”

Assistant trainer *Dwight Lodeweges* of Holland

Door de bestsellers van Marieke (Derksen, Gijp en Kieft), is Joost benieuwd wat een goede voetbalbiografie maakt. “Een voetbalcarrière is eigenlijk een cv, je hebt er niet zoveel aan. Er moet een verhaallijn in zijn carrière zitten en dat zit niet in ik speelde vier wedstrijden daar en twaalf daar. Al moet ik zeggen dat ik de verhalen van de striptenten wel genoeg gehoord hebt. Je bent eigenlijk een gek als je niet naar een tietenbar bent geweest.”

Waar Joost Denenmarken is gaan supporten, is Marieke fan van Engeland. “Als een WK of EK is ben ik eigenlijk een Engelse man. Ik vind die romantiek zo ongelofelijk mooi. De supporters zijn fantastisch. Zo’n Engelse jongen die met rood verbrande armen zijn shirt uittrekt en dan met een enorme pens staat te juichen, mooier wordt het niet. Het feit dat de sterspeler Harry heet is toch heerlijk.”

Wil je nog meer leuke anekdotes horen, kijk dan de gehele aflevering hieronder terug!