Hoekie_B: Zoektocht

01 juli 2021 - 20:21

Frank de Boer heeft aan al onze verwachtingen voldaan en dat wil dus zeggen dat we binnen negen maanden op zoek moeten naar een andere bondscoach. Ik ken vrouwen die langer zwanger zijn geweest. Eigenlijk heeft Frank alles fout gedaan, van selectiebeleid tot tactiek en van persoptredens tot zijn gezichtsuitdrukking. Momenteel gaat gewoon alles mis in zijn leven. 

Als Frank de Boer aan het hoofd van het RIVM had gestaan zaten we op dit moment allemaal in lockdown met SARS en de Gekkekoeienziekte. Vanaf het begin was al duidelijk dat Frank niet geschikt was voor deze job en dat is opmerkelijk. Het is namelijk helemaal niet moeilijk om bondscoach te zijn. Om een goede bondscoach te zijn moet je aan vier eisen voldoen: duidelijk kunnen communiceren, eerlijk zijn, een leuke sfeer kunnen creëren en vooral veel logische dingen doen. Zelf zou ik een prima bondscoach kunnen zijn, maar helaas heb ik het momenteel te druk met NAC redden. 

Ook pak-em-beet Churandy Martina, Charlie Lownoise en Gerrit Hiemstra zouden geschikt zijn. Het is echter wel een misverstand om te denken dat 17 miljoen Nederlanders bondscoach zouden kunnen zijn. Veel mensen vonden het makkelijk om de nederlaag tegen Tsjechië op de bondscoach te steken en gaven de spelers de schuld. Zij vallen af. Ook de mensen die nu overgestapt zijn naar het supporteren van de Belgen of Engelsen zijn helaas geen kandidaat, net als fanatieke kijkers van ‘Help, mijn man is klusser’ en ‘Chateau Meiland’. Tenslotte wil ik ook alle inwoners van Urk, Helmond en Limburg en mensen met een jaarabonnement op de Efteling uitsluiten, omdat we onszelf wel serieus moeten blijven nemen. 

Er blijven nog zo’n 1,2 miljoen mensen over die kandidaat zijn om nieuwe bondscoach te worden. In de media is de creativiteit ver te zoeken met ongeschikte kandidaten als Henk ten Cate, Giovanni van Bronckhorst en Louis van Gaal dus ik ben zelf aan de slag gegaan om de ideale kandidaat te vinden. En het is me gelukt. 

Het viel nog niet mee om iemand met de juiste papieren te vinden, die goed ligt bij het gehele Nederlandse volk en bovendien het beste uit de spelers kan halen met een aanvallende speelstijl. Ook op de communicatie heb ik goed gelet en hoewel we hem heel vaak niet kunnen verstaan is het aandoenlijk en geloofwaardig. Met de sfeer zit het wel goed, want spelers die niet mee gaan stappen tot 02.00 uur krijgen een boete. Ik heb het idee dat hij niet helemaal lekker ligt met de KNVB, maar dat maakt niet uit want daar is binnen de kortste keren iedereen weg. Er is maar 1 geschikte kandidaat om bondscoach te worden: Henk de Jong! En dat is hartstikkene goed