De Krantjes: ‘Sarina Wiegman nieuwe bondscoach Oranje?’

01 juli 2021 - 10:55

Goedemorgen zonder zorgen! Joost Hofman praat vandaag met Eva Koreman en of Eva het nou wil of niet, Joost slingert er elke paar minuten een fun fact over Denemarken doorheen. Want mocht het je ontgaan zijn, FC Afkicken is nu voor Denemarken! De Denen hebben het mooiste voetbalverhaal en bij voetbal gaat het over verhalen. Ook de nieuwe bondscoach wordt besproken, wellicht is Sarina Wiegman wel een optie.

“De kranten gingen helemaal nergens over. Het ging allemaal over Frank de Boer”, zucht Joost. Want wie moet hem gaan vervangen? Eva heeft wel een idee: “Ik zie Sarina Wiegman wel zitten. Ze heeft een fantastisch CV en heeft zich ook bewezen met de vrouwen. De mannen hebben nu wel bewezen dat ze het niet kunnen.” Joost reageert lachend: “Jij zit me uit te dagen hè.” Sarina Wiegman werkt nog maar een paar maanden bij de Oranjeleeuwinnen, daarna vertrekt ze naar Engeland. Ze zal nog wel de bondscoach van onze ploeg zijn tijdens de Olympische Spelen. Wiegman werd Europees kampioen en tweede van de wereld met de Oranjeleeuwinnen.

“Dat vind ik ook wat. Maandenlang gaan de kranten over het EK, het staat er helemaal vol mee. De vrouwen spelen deze maand de Olympische Spelen, die hebben dan pagina elf met slechts vijf vragen”, zegt Joost verontwaardigd. “Als het over voetbal gaat, gaat het altijd over de mannen. Maar de vrouwen hebben een aardige inhaalslag gemaakt, dus over een paar jaar is dat wel anders. Zodra zij weer schitteren op de Olympische Spelen, verschuift dat vanzelf wel een aantal pagina’s”, denkt Eva.

Even terug, zou Wiegmans een goede optie zijn voor Oranje? “Het vrouwenvoetbal is nog niet heel lang op hoog niveau. Ik weet niet of Sarina Wiegman het niveau van Oranje haalt. Ik denk dat zij te vergelijken is met een Eredivisie-coach. De Boer had dat niveau ook, we willen nu een betere trainer”, zegt Joost. Eva grapt: “Josep Guardiola dus?”, waarop Joost antwoordt: “Ja, of de vrouw van Guardiola.”