Nieuwe bondscoach Oranje: ‘Löw topkandidaat’

30 juni 2021 - 09:54

Gisteren kondigde Frank de Boer aan op te stappen als bondscoach, Neal en Bruce bespreken in de Daily wie een goede vervanger zou zijn voor De Boer. Namen als Louis van Gaal vallen, maar ook trainers uit het buitenland worden besproken. “We moeten zeker naar Buitenlandse trainers kijken, maar ‘een buitenlandse coach’ klinkt heel onduidelijk. Dan stellen we nu Sam Allardyce aan. Er zit een groot verschil in buitenlandse trainers”, vindt Bruce.

“Moeten we Zinédine Zidane niet bellen?”, vraagt Neal zich af. “Ik twijfel of hij een hele goede trainer is”, antwoordt Bruce. “Hij is wel succesvol.” Bruce heeft een andere coach in gedachten: “Joachim Löw zou voor mij een top kandidaat zijn. Er zit een kleiner cultuurverschil tussen Duitsland en Nederland, dat vind ik ook belangrijk. Ik zou eerder voor Joachim Löw kiezen dan een Antonio Conte.”

Engeland-Duitsland was de laatste wedstrijd van Löw. “Duitsland ligt eruit. Er is heel veel gezeik op het wisselbeleid. Ik zag vele analisten roepen”, zegt Neal. “Joachim Löw is vijftien jaar langer betrokken geweest bij het Duitse voetbal, misschien wel langer. Eind 2004 werd hij aangesteld om het Duitse voetbal te redden. Vanaf 2008 werd hij hoofdverantwoordelijke, zijn hoogtepunt was natuurlijk 2014. Löw heeft met zijn ploeg altijd minimaal de halve finale gehaald, tot nu.”

“Het is jammer voor hem dat het dan zo afloopt. Hij is extreem van waarde geweest voor het Duitse voetbal. Maar dit is voor Duitsland wel even een tikkie. De Duitsers kennende komen ze dat wel weer te boven, maar het is wel interessant wat er nu gaat gebeuren”, zegt Bruce. Voorlopig kunnen we alleen nog speculeren

In de EK Daily van vandaag bespreken Neal en Bruce de exit van Frank de Boer, de rol van Nico-Jan Hoogma in dit verhaal en het feit dat er nog acht landen over zijn om de kwartfinales te bespreken. Luister nu!