De Krantjes: ‘VAR niet meer in slow motion’

30 juni 2021 - 11:12

Lars was gisteravond druk met salsadansen, dat leverde enige vertraging op, maar gelukkig was hij fris genoeg om mee te denken over een nieuwe bondscoach. Daar gaat het vandaag veel over, maar waar het ook over gaat is de rode kaart bij Zweden-Oekraïne.

Marcus Danielson kreeg rood voor een overtreding in de 99e minuut en er is sindsdien veel discussie over ontstaan. “Het moment van de wedstrijd was gisteren die rode kaart. Gary Lineker liet via Twitter weten dat hij het absoluut geen rode kaart vond. Als je het filmpje ziet, trapt Danielson de bal weg en terwijl hij dat doet komt de Oekraïner tegen hem aangelopen. De VAR is natuurlijk in slow motion, dus dan zie je het veel heftiger dan het is. Hij schiet die bal gewoon weg”, zegt Joost.

Lars is het met hem eens: “Ik heb dat al vaker gezegd, ik vind dat de VAR dingen niet meer mag bepalen in slow motion. Alles moet op realistische snelheid worden afgespeeld. Je kan wel de actie vanuit verschillende hoeken bekijken, maar niet in slow motion, want dat maakt alles erger.” Joost voegt toe: “Dat was ook zo bij die keeper van Portugal. Hij werkte gewoon de bal normaal weg, maar in slow motion lijkt het alsof hij die gozer knock out slaat.”

“Het is wel echt gevaarlijk wat Danielson deed. En gevaarlijk spel is rood. Als de voet van Artem Besjedin in de grond vast staat, is zijn knie er niet al te best aan toe”, zegt Lars. “Ik vind het wel een goeie, VAR niet meer in slow motion. Zinédine Zidane naar Oranje en de VAR niet meer in slow motion.”

Morgen om 9.30uur is er weer een nieuwe De Krantjes, tot die tijd kun je die van vanochtend terugkijken: