Spektakel en stunts: ‘Dit zijn de sportavonden waar je voor leeft’

29 juni 2021 - 16:23

“Deze hadden we zo hard nodig na gisteren”, begint Bruce in de Daily tegenover Neal. Ze blikken terug op de fantastische wedstrijden die maandagavond werden gespeeld. Het spektakel spoelde de Oranjekater aardig weg.

“Het begon met Spanje-Kroatië. La Roja domineerde, er was niet veel aan de hand. Op de ongelukkige eigen goal na. Al de negende dit EK, evenveel als op alle EK’s hiervoor. Daar krijgen we vast nog eens een Andere Tijden Sport over. Maar goed, na de 3-1 denk je dat het beslist is. Alleen keert die hele wedstrijd in zeven minuten. Bizar. Dat was prachtig. Dit soort spannende wedstrijden wil je zien. Er zat zoveel in dit duel. Ook irritatie over en weer. De strijd op het middenveld was prachtig: Pedri was drie jaar oud toen Luka Modrić zijn eerste interland speelde. Mooi dat die tegenover elkaar staan. Spanje is met alle ontwikkelingen tot nu toe misschien wel dé favoriet.”

“Na die zege verwacht je Frankrijk-Spanje als achtste finale. Dat was voor het EK ook perfect geweest”, zegt Neal. “Het was alleen een heerlijke stunt. Wel jammer voor Édouard Duplan, dat is de liefste Fransman die ik ooit ben tegengekomen en voor Paul Pogba baal ik ook. Ik wil hem meer waarderen. Hij heeft zó goed gespeeld. We hadden de angst dat hij zijn pingel zou missen en daardoor weer bekritiseerd zou worden, maar hij schoot de bal fantastisch binnen. Alles werd goed ingeschoten. Yann Sommer pakt die laatste dan waanzinnig.”

Al met al was het een weergaloze voetbaldag. “Dit zijn de sportavonden waar je voor leeft. Het is de liefde voor voetbal die je verbindt. Ik ben nog steeds zuur van Nederland, maar veel blijer dan vanavond kun je me niet maken”, sluit Bruce af.

Neal en Bruce speculeren daarnaast over een mogelijk ontslag van Frank de Boer, eventuele opvolgers en de NL League. De hele podcast beluister je hieronder.