De Krantjes: ‘Ik denk dat De Boer vanavond opstapt’

29 juni 2021 - 12:57

Op deze druilerige dinsdagmorgen was het onze eigen Neal die naast Joost aanschoof bij De Krantjes. Uiteraard ging het over de epische EK-dag vam gisterem, maar eerst kwam de Nederlandse deceptie aan bod. “Er zijn zeker twintig punten waarvoor Frank de Boer verantwoording af moet leggen.”

De Telegraaf kwam vanmorgen met de cijfers voor de spelers over het hele toernooi. Over Quincy Promes, die een 5 kreeg, werd geschreven: “Als verdachte van een steekpartij niet geschikt voor Oranje. Als voetballer evenmin.” Joost doet dat denken aan de oliebollentest van het Algemeen Dagblad. “Valentijn Driessen en Mike Verweij hebben waarschijnlijk heel erg gelachen bij het maken van deze zin, maar iemand moet dan zeggen dat dit niet kan.” 

Beiden gaan verder over Oranje, want vanmiddag evalueert de KNVB met Frank de Boer. Neal ziet veel punten waarop de bondscoach verantwoording zal moeten afleggen: “Ik denk dat er vanavond een persbericht naar buiten komt met daarin dat Frank is opgestapt. Hij houdt de eer aan zichzelf. Nederland heeft gisteren níks gedaan na de rode kaart. Na de poulefase was het negativisme weg, maar bij de eerste de beste test zakten ze door het ijs.”

Natuurlijk hebben Joost en Neal het ook over gisteravond: “Het is de allermooiste EK-dag ooit. Zo’n Álvaro Morata die bedreigd wordt en dan nu antwoordt met een goal, dat is hem zo gegund. Spelers leggen zichzelf heel veel druk op en dat komt ook bij familie en vrienden terecht. Spanje kreeg een uppercut te verwerken, maar wist net als Morata de rug te rechten. Frankrijk-Zwitserland daarna, het mooiste EK-duel ooit. We hadden het over “het plasje van Édouard Duplan”. Hij ging plassen toen Zwitserland een penalty kreeg, toen hij terug kwam stond Frankrijk ineens 2-1 voor. En dan de weergaloze redding van Yann Sommer bij die beslissende strafschop van Kylian Mbappé. Een Zwitserse krant kopte: “Eindelijk een Sommermädchen”. Eindelijk een zomersprookje.”

Joost en Neal praten verder over de impact van de Oranjezeperd op supermarkten en blikken vooruit op de kraker Engeland – Duitsland. De hele uitzending kijk je hieronder terug.