De Krantjes: ‘Dit kan toch niet!?’

28 juni 2021 - 10:04

Joost Hofman spreekt vandaag met auteur, documentairemaker, voetbalfan en eindredacteur van Rondo: Thomas Rijsman. Thomas is iets minder verdrietig dan Joost, want hij is ook een Belg. “Ik ben de enige in mijn familie die een Hollander is”, vertelt Thomas.

Joost vraagt zich af hoe het nu met Frank de Boer afloopt. “De Boer gaat eruit. Natuurlijk, dit kan toch niet!?” Aldus Thomas: “Na Nederland gingen de grote gladiatoren het veld op en dan zie je wat kwaliteit is.” Dat De Boer het verpest heeft, is in elk geval duidelijk. “Rare wissel hè?”, begint Joost. “Heel raar. Romelu Lukaku zei bij Andy van der Meijde al dat hij een groot Europees talent is. Hij is een stoere speler. Ik had hem niet gewisseld.”

De Boer krijgt een hoop kritiek, maar de jongens op het veld worden gespaard. “De Matthijs de Ligts en Frenkie de Jongetjes zullen meer gespaard worden dan spelers als Memphis Depay en Donyell Malen. De Ligt en De Jong zijn archetypische Hollanders: blond, welbespraakt en slim. Depay en Malen zullen makkelijker tot zondebok uit worden geroepen”, denkt Thomas. “De Ligt maakt veel slippertjes en hij komt er toch makkelijker mee weg.” Joost kan zich hierin vinden: “Ook De Boer nam het in het verleden vaker voor De Ligt op.”