Stekelenburg of Krul? ‘We moeten dat mythische van Costa Rica niet vergeten’

27 juni 2021 - 12:43

“Ik zou eerder Teun Koopmeiners voor Denzel Dumfries inbrengen dan Tim Krul voor Maarten Stekelenburg”, zegt Bruce in de Daily. Samen met Neal blikt hij vooruit op de wedstrijd van Nederland tegen Tsjechië vanavond.

Bruce verwacht een 2-0 zege, Neal denkt dat Oranje daar een verlenging voor nodig heeft. Mocht ook dat laatste niet lukken, zijn er penalty’s nodig. Wie moet die gaan nemen? “Memphis Depay, Georginio Wijnaldum, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij en Daley Blind. Donyell Malen of Wout Weghorst kan ook nog eerder”, vindt Bruce. “Je kunt ook een specialist als Koopmeiners inbrengen. Maar niet pas in de 119e minuut. Steven Berghuis kan ook, alleen hij is niet onfeilbaar vanaf de stip. Ik zou wel eerder Koopmeiners brengen dan Krul. Vooral uit historisch perspectief. Wat nou als Krul niets stopt? Dat mythische van Costa Rica moeten we niet vergeten.”

Maar goed, hopelijk zijn strafschoppen niet nodig. Bruce en Neal hebben vertrouwen. “De Tsjechen missen aanvoerder Vladimir Darida, hadden gezeik met het vliegtuig waardoor ze laat aankwamen in Boedapest en hun enige linksback is geschorst.” Neal en Bruce zijn niet de enige positivo’s. “Volgens OptaJohan hebben maar drie teams meer kans op EK-winst dan wij.” Bruce maakt het weinig uit: “Wat heb je daar nou aan? Het zegt weinig.”

Over de opstelling zijn beiden duidelijk. “Malen moet spelen voor Weghorst. Frank de Boer was daar wel heel behoudend over. Waarschijnlijk wil hij het geheim houden. Ook wel logisch, want met Malen ga je anders spelen.”

Verder blikken Neal en Bruce terug op de prestaties van Kasper Dolberg en de ontsnapping van Italië en bespreken ze de verwachtingen voor België – Portugal. De hele podcast kun je hieronder beluisteren.