De Krantjes: ‘Alles in de vijf meter moet worden afgekeurd’

27 juni 2021 - 12:48

Vorige week was Noah Zeeuw te gast na de zege van Oranje, nu was hij op de dag van hopelijk een nieuwe overwinning aanwezig bij De Krantjes. Maar het ging vooral over de keeperservaringen van Noah en Joost. “Je moet het vijfmetergebied afdekken.”

Noah neemt geen blad voor de mond. Zowel hij als Joost is keeper en vanuit daar komt de actie van Hugo Lloris tegen Portugal ter sprake. De doelman van Tottenham Hotspur speelde de bal, maar veroorzaakte ook een penalty door Danilo Pereira een stomp te geven. “Bij de NOS werd gesproken over een moordaanslag. Dat vind ik nergens op slaan. Keepers moeten veel meer beschermd worden. Alles wat in het vijfmetergebied plaatsvindt moet worden afgekeurd. Zo’n goal van Sasa Kalajdzic gisteren? Streep doorheen. Ik gooi het er in. Je moet blijven vernieuwen. Niet te conservatief zijn.” Noah is in elk geval duidelijk.

Het gaat verder over de duels van gisteren. “Bij Denemarken is het mooi voor Kasper Dolberg. Je transferwaarde stijgt met twintig miljoen euro als je twee keer scoort op een EK. Als je er in de competitie twee in ramt, ligt die waarde veel lager. Atalanta Bergamo is wel de lul nu. Marten de Roon, Robin Gosens en Joakim Maehle zaten daar in de luwte, maar die vallen nu op. Sale!”

De energie bij de Denen valt beiden op. “Als zij het EK winnen, overtreffen ze hun stunt uit 1992. Honderd procent. Het is met Christian Eriksen ook niet de minste speler die wegvalt. Hij is de sterspeler. Ze hebben die spirit en daadkracht die Oostenrijk gisteren miste.”

Het Alpenland verloor van Italië. “De Azzuri wilden scoren, Oostenrijk hield tegen. Dat verschil in mentaliteit zie je in wie er doorgaat.” Joost vindt het lekker dat de goal van Marko Arnautovic, met zijn gebaartjes, werd afgekeurd. Daar is Noah het niet mee eens. “Ik gunde het Oostenrijk, maar helaas. Italië speelt wel mooi voetbal, dus je krijgt zo leukere kwartfinales.”

Joost en Noah praten verder over de randzaken bij Oranje, wie er moet keepen bij eventuele penalty’s en wie die strafschoppen moet nemen. De hele uitzending kijk je hieronder terug.