De rol van Ruud van Nistelrooij: ‘Het is een makkelijke rol maar ook een moeilijke’

26 juni 2021 - 14:36

Ruud van Nistelrooij was aangewezen voor de persconferentie vrijdag en deed daar wat opvallende uitspraken. Reden voor Bruce en Neal om dit te bespreken in de nieuwe EKDaily podcast. “Zijn rol is erg belangrijk, maar hij heeft zijn respect al afgedwongen voor hij binnenkwam door zijn fantastische carrière.

“Ik vraag mij alleen af wat de rol van Van Nistelrooij is binnen de staf”, vraagt Bruce aan Neal. “Wat ik hoorde is dat hij soms echt zichzelf naar voren schuift en zijn moment pakt om de groep toe te spreken. Ik denk alleen dat de spelers hem niet zien als trainer, maar een beetje hetzelfde zien als Kluivert in 2014. Hij staat er tussenin.”

*Quincy Promes* of Holland, Assistant trainer *Ruud van Nistelrooij* of Holland

Nederland won poule C gemakkelijk en dus ligt onderschatting op de loer. “Ik snap wel dat coaches altijd zeggen dat ze liever na de groepsfase een sterke tegenstander treffen. Je kan dan beter de focus behouden en je hebt een valide reden als je eruit vliegt tegen een Italië of Frankrijk. Het is onacceptabel om te verliezen van Tsjechië en je verslapt toch altijd een beetje al win je al je poulewedstrijden.”

Neal denkt bij het horen van de naam Ruud van Nistelrooij altijd aan een anekdote van Hedwiges Maduro. “Twee dagen voor Nederland – Portugal (De slag van Nürnberg) hoorde Van Nistelrooij dat hij niet ging spelen. Hij is toen die dag op de training het eerste kwartier van de training gaan saboteren door alle ballen weg te schieten. Elke keer als hij de bal kreeg, schoot hij hem naar de andere kant van het veld. Dat is toch ook niet helemaal lekker voor de teamgeest. Toch heeft dat ook voordelen, want hij weet hoe het niet moet en kan nu dus een oogje in het zeil houden als het om dat onderwerp gaat”

Ruud van Nistelrooij en zijn uitspraken is niet het enige onderwerp dat voorbij kwam in de EKDaily. Jeroen Stekelenburg belt in en de vraag is kan Wales zorgen voor een stunt? Beluister nu de gehele aflevering.