Bruce over Tsjechië: ‘Nederland is op alle posities beter’

25 juni 2021 - 18:32

“Georginio Wijnaldum wilde tijdens de persconferentie niet uitspreken dat Nederland een gunstige loting heeft gehad door Tsjechië te treffen. Ik durf het wel te zeggen. Het is een gunstige loting, want wij zijn op alle vlakken beter”, begint Bruce tegen Neal in de nieuwe EK Daily podcast van 24 juni.

“Ik vind het eigenlijk wel goed wat Wijnaldum doet. Diep van binnen weet hij vast ook wel dat dit een meevaller is. Het is uiteindelijk heel simpel. Tsjechië is een makkelijkere tegenstander dan Duitsland of Portugal. Die Tsjechen hebben echt een leuk team en uitstekend gepresteerd. Je bent als Nederland wel aan je stand verplicht dit te winnen”, aldus Neal.

De actualiteit rondom het voetballen in Hongarije passeert ook nog de revue. “Wijnaldum zei in zijn persconferentie: Het liefste wil ik gewoon voetballen, maar wij hebben een enorm podium en moeten daarmee wat doen. Zijn uitspraken zijn echt aanvoerder waardig. Gini houdt zijn mond niet als het over belangrijke onderwerpen gaat. Echt grote klasse.”

In België hebben ze misschien iets te vroeg hun wensen uitgesproken. “Ik vind het wel een beetje grappig dat Sporza na de eerste wedstrijd van België een lijstje had gemaakt met tegenstanders die België kon hebben en welke het beste waren om te vermijden. Misschien hebben ze iets te vroeg gesproken, want werkelijk alle tegenstanders die ze wilden ontlopen komen ze tegen op weg naar de finale.” Bruce heeft in ieder geval zin in de aankomende wedstrijd van de Rode Duivels: “Ik heb zoveel zin in de wedstrijd van België tegen Portugal, dat wordt echt een kraker.”

Bruce en Neal blikken niet alleen vooruit op de achtste finale wedstrijd van het Nederlands elftal. Ook het kampioenschap bowlen van de selectie wat gevlogt werd door Marten de Roon en het afschaffen van de uitdoelpunten regel komen voorbij in de EK Daily-podcast. Luisteren dus!