‘KNVB wordt eens wakker, het gaat over liefde’

24 juni 2021 - 11:41

“Je kan veel zeggen over die Duitsers, maar niks over hun statements. Manuel Neuer was de eerste met die aanvoerdersband. Leon Goretzka maakt nu een statement. Alle stadions in Duitsland maken een statement. De Duiters lopen echt voorop in de symbolische protesten tegen Hongarije”, aldus Bruce in de podcast van 24 juni.

De Duitsers doen het goed, de Nederlandse voetbalbond kan daar nog wel wat van leren. “Ik vind het raar dat de voetbalbond nog steeds niets heeft gedaan. Ik vind dat wel heftig”, zegt Neal. “De Duitse voetbalband heeft ook hun logo niet veranderd naar regenboogkleuren, maar die hebben wel een ijzersterk filmpje online gezet. Ik weet niet wat ze aan het doen zijn in Zeist, maar wordt eens wakker! Alleen Gini heeft een statement gemaakt. Ik heb weinig spelers dat zien delen trouwens.”

Zoals hij gisteren ook al deelde, Bruce vindt het statement van Georginio Wijnaldum niet genoeg. “Wat straalt zo’n aanvoerdersband uit? Het is te weinig. Waarom zou Memphis Depay de aanvoerdersband van Wijnaldum delen? Je wil een shared value naar buiten brengen, als spelersgroep. Dit is iets van alleen Wijnaldum. Alleen hij maakt een statement, niet de rest.”

“Daarom is het raar van de voetbalbond. Er zullen allerlei politieke redenen lopen, maar what the fuck. Waar sta je voor als voetbalbond? Je staat toch voor een voetbalbond die voor iedereen is. Je speelt zondag een wedstrijd met je land en dan denkt niemand aan het feit dat er daar mensen worden buitengesloten”, voegt Neal toe. “De KNVB blijft graag vriendjes met de UEFA. Hoe moeilijk is het nou om een statement te maken dat iedereen gelijk is en mag houden en liefhebben. Hierin kan je geen Zwitserland zijn. Je kan hierover niet geen mening hebben”, zegt Neal. Bruce is het helemaal met hem eens: “Het gaat over liefde, doe normaal.”

*Manuel Neuer* of Germany

Dat en meer bespreken Bruce en Neal in de podcast van vandaag. Zo spreken ze over King Benzema in de wedstrijd Portugal-Frankrijk, Spanje dat eindelijk los is en Tsjechië dat ons zondag opwacht.