De Tien van EK Daily: De Kortste

24 juni 2021 - 18:16

Sommige voetballers zijn het snelste, sommigen de besten en anderen de sterkste. Maar je hebt ook voetballers die de kleinste zijn. Ja, die moeten er ook zijn. Bij deze een lijstje met de tien kleinste spelers op dit EK. Niet dat het uitmaakt. Maar ja, jij hebt erop geklikt. Dus bij deze.

1. Lorenzo Insigne – 1.63m
Om maar even met een naam te beginnen. De Italiaan stond tegen Turkije volledig vrij om de 3-0 erin te schieten. Je dacht natuurlijk dat Turkije slecht verdedigde, maar waarschijnlijk keken de Turken gewoon over hem heen. Flauw. Sorry. De speler van Napoli en Italië heeft gelukkig genoeg talent om te compenseren hoe klein hij is.

2. Ryan Fraser – 1.63m
De Schotse voetballer die voor Newcastle United uitkomt, is eigenlijk even lang als Insigne, maar we gunnen hem de tweede plek omdat hij ook al met 2-0 van de Tsjechen verloor. Arme jongen.

3. Marco Verratti – 1.65m
De centrale middenvelder van Paris Saint-Germain sloot pas na de overwinning tegen Turkije aan door een knieblessure. De Italianen zijn fluitend door de groepsfase gekomen, dus dat is lekker binnenkomen voor Verratti. Een goed begin is het halve werk, ook als je klein bent.

4. Jonathan Williams – 1.68m
Willams de Welsh middenvelder. Hij mag dan wel klein zijn, hij is wel een Netflix-ster. Williams is te zien in de docuserie Sunderland ‘Till I Die.

5. Joe Allen – 1.68m
Joseph Michael Allen, de middenvelder van Wales en Stoke City, is dan wel klein, koppen kan die wel. Hij scoorde drie kopgoals voor Stoke City en één kopgoal voor Liverpool. Dat is ruim tien procent van al zijn goals. Vandaar dat hij in onze ogen minder klein is dan ploeggenoot Williams.

6. Abdülkadir Ömür – 1.68m
Ömür is pas 21, dus er is nog hoop. Zijn groeispurt moet nog komen. Ömür debuteerde op zijn 19e al bij het Turkse elftal en werd ook dit EK geselecteerd. Bij zijn club Trabzonspor, in de Turkse competitie, doe hij het goed, want hij staat volgens de geruchten al een tijdje in de belangstelling van grote clubs als Atalanta, AC Milan en misschien zelfs Barça.

7. N’Golo Kanté – 1.68m
Hij is natuurlijk eigenlijk even groot als de nummer vier, maar Kanté is gewoon een hele grote speler. Zullen we het daar maar bij laten?

8. Xherdan Shaqiri – 1.69m
Shaqiri mag dan niet de langste zijn, het lijkt topclubs niet uit te maken. Shaqiri vertegenwoordige topclubs als Bayern München, Internazionale en Liverpool. De Machtige Kuifarend van Gjilan scoorde twee kopgoals tot nu toe, één daarvan voor Liverpool, dat 15 miljoen euro voor hem betaalde.

9. John Fleck – 1.69m
Het middenveld is een populaire plek voor kleine mensen blijkt. Ook Fleck van Sheffield United en Schotland speelt op het middenveld, en ja, hij is klein.

10. Dries Mertens – 1.69m
Last but not tall, onze eigen Dries. Onze, want hij groeide per slot van rekening op in de Eredivisie. De nummer 14 van België en Napoli speelt zondag na Oranje in één van de krakers van de achtste finales tegen Portugal.

Bonus
Voor de volledigheid, Michal Sadilek en Ruben Colwill zijn ook 1.69meter.

Dat was ‘m dan, de tien (lees: twaalf) kortste spelers die voor dit EK geselecteerd werden. Niet omdat dat belangrijk is, maar omdat het kan. Alhoewel, dit zijn wel meteen twaalf tips waar je geen kopgoal wedje op moet leggen.