Verhaal van de Dag: Wie wordt het nou zondag????

23 juni 2021 - 13:26

De achtste finale! Het maakt niet uit hoeveel jaar school je er al op hebt zitten, zoveel heb je nog nooit gerekend. Je wordt moe van al die what if-scenario’s, maar doet ondertussen wel mee met alle berekeningen. Toch? Wij ook, ja. Best wel vermoeiend. De grote vraag is eigenlijk:

Goed nieuws! Na vandaag weten we het! Tot die tijd zijn er pessimisten:

Nog meer pessimisten:

En optimisten:

Sorry Johan, spoiler alert: je berekeningen kloppen niet. Tsjechië kan (zou mooi zijn), maar hoeft niet. Geeft niet, rekenen is ook gewoon een kut-vak. Gelukkig heb je altijd nog die vervelende betweters die wel netjes hun huiswerk foutloos hebben gedaan:

Klopt! Dit Artikel van VoetbalPrimeur, legt het duidelijk uit. Dat mag je helemaal gaan lezen, maar eigenlijk komt het hier op neer: Als Oranjefan wil je dat Polen verliest of gelijkspeelt en dat Spanje wint (en dus geen salonremise flikt). Dus vandaag om 18.00 uur splitscreen aan pleuren en duimen alsof je leven ervan afhangt. Tenzij je net als Fresia heldhaftig wil doen en tegen Portugal wil spelen in de achtste finale, dat kan natuurlijk ook.

Rare flex, Fresia.

Anyways, in een crisissituatie als deze heb je ook mensen die spontaan hun humeur verliezen, erg tragisch:

Je hebt Engelsen, die ‘m ook de pan uit stressen

En je hebt de echte voetballiefhebbers die nu in een waar dilemma zijn beland:

We delen je gevoel, Thijs.

Ja, dat is ook wel een goede vraag Wim.

In ieder geval is het handig om je tv-gids extra te raadplegen (grapje, wie doet dat nog, google gewoon)

Maar beter kunnen we gewoon heel hard het volgende scenario manifesteren: