Het EK Daily-gevoel van: Ralf Seuntjens

23 juni 2021 - 18:41

Tijdens EK Daily ondervragen we iedere dag een vriend van de show naar zijn/haar EK Daily-gevoel. Vandaag lees je over het EK Daily-gevoel van Ralf Seuntjens. “We hebben geen buitenspelers van exceptionele klasse, dus dan kom je toch in dit systeem uit.”

Welkom Ralf! Hoe beleef je het EK tot nu toe?
“Ik vind dat er tot nu toe veel saaie wedstrijden zijn geweest. Al die poulewedstrijden om drie uur. Bij de knockout’s komt er vaak pas spanning bij kijken. De poulefase is altijd zo berekend. Je ziet veel tegenstanders terugzakken, bij Duitsland-Frankrijk zag je dat ook. Er viel ook maar één goal die wedstrijd, een eigen goal. Finland-Rusland werd ook 0-1, terwijl je verwacht dat daar veel kan gebeuren. Je ziet in de poulefase van een EK vaak veel saaie wedstrijden.”

Hoe vind je het bij FC Afkicken?
“Leuk! Het is een gezellig dagje. Samen spelletjes spelen, over voetbal praten en je hoort de roddels voorbijkomen uit de voetbalwereld. Het wekt ook altijd mijn interesse hoe iedereen zijn bedrijf rollende houdt, dus daar heb ik ook even met Neal over gesproken. Ik vind het altijd wel leuk hoe een bedrijf technisch in elkaar zit.”

Wat wil je later gaan doen dan?
“Het lijkt me wel leuk om iets in de voetballerij te gaan doen. Analist zijn lijkt me fantastisch. Het lijkt me ook leuk om assistent-trainer te worden. Ooit hoop ik technisch directeur te worden. Het lijkt me echt tof om een selectie samen te stellen en de kwaliteiten bij elkaar te brengen, de juiste trainer erbij zetten en de randvoorwaarden daaromheen te scheppen. Waarde creëren voor een club en dan goed meedoen in de competitie, dat zou ik wel willen doen.”

Wat vind je van de selectie van Oranje, als toekomstig technisch directeur?
“Goed. Goed dat Wout Weghorst erbij is gekomen, ondanks dat hij soms wel trekjes heeft. Hij verdient het gewoon, meer dan een ander, door hoe hij het in Duitsland heeft gedaan. Het is jammer dat Virgil van Dijk er niet bij is, dan had je een veel grotere kans gehad op de finale. Ik vind hem echt heel goed. Het is jammer dat Jasper Cillissen is afgevallen, maar Maarten Stekelenburg is een waardig vervanger. Steven Bergwijn had ik wel graag gezien, ook omdat je in dit systeem speelt. Samen met Memphis Depay voorin, als Weghorst een keer een mindere wedstrijd speelt, kan je Bergwijn inbrengen. In dit systeem, had ik hem er wel graag bijgehad.”

Als jij bondscoach zou zijn van Oranje, wat zou je anders doen?
“Ik snap wel dat Frank de Boer 5-3-2 speelt. We hebben geen buitenspelers van exceptionele klasse, dus dan kom je toch in dit systeem uit. Ik denk dat dat goed is. Ik had alleen Ryan Gravenberch erin gezet voor Marten de Roon. Gravenberch brengt meer voetbal en kan ook defensieve stabiliteit brengen voor Nederland. De backs staan goed.”

Van welk land verwacht je het meest?
“Ik zie Portugal als een outsider. Misschien zijn ze wel favoriet hoor, maar je hoort het niet zo veel. Defensief zijn ze heel sterk en ze weten ook altijd een goal te maken. Ze raken ook niet in paniek, ze kunnen wachten tot de 88e minuut om een goal te maken. In 2018 bijvoorbeeld, toen scoorden ze pas in de verlenging. Ze hebben ook nog fantastische wissels, zoals João Félix.”

Wat zou voor jou de leukste finale zijn?
“Frankrijk-Nederland. Ja, ik ben een Nederlander. Dat zou fantastisch zijn, als ze dat halen. Dat wordt wel zwaar met Portugal, Spanje en Duitsland. Ik verwacht wel dat Oranje minimaal de kwartfinale gaan halen.”

Wie hoop je met Oranje te ontlopen?
“Frankrijk en Portugal. Iedereen is gecharmeerd van Engeland, maar ik denk dat Nederland dat wel ligt. Je ziet dat vaker, Nederlandse ploegen tegen Engelse ploegen, dat is een match. Dus Engeland kan je nog wel treffen. De Engelse verdediging is niet zo sterk als die van Portugal en Frankrijk, al vind ik Kyle Walker wel goed. Tegen Spanje kan Oranje ook nog wel spelen denk ik. Alleen Portugal en Frankrijk zou ik niet graag zien.”

Wie wordt Europees kampioen?
“Ik verwacht toch dat Frankrijk uiteindelijk kampioen zal worden. Er zit heel veel klasse in dat team. Individueel en als team zijn ze sterk. Ze spelen al lang samen. Het lijkt een hecht team, ondanks de struggle tussen Kylian Mbappé en Olivier Giroud. Als je naar het veld kijkt, zie je dat daar echt een team staan. Maar Portugal is ook een grote kanshebber. Als zij tegen elkaar in de finale staan, denk ik dat Frankrijk wint.”

Hoe kijk je terug op je seizoen bij De Graafschap?
“Teleurstellend. We hebben het hele seizoen bovenin meegedraaid. Eigenlijk twee jaar lang, vorig jaar ook al, toen het seizoen door corona werd afgebroken. Dan eindig je seizoen ’20/’21 op de derde plek en lig je er meteen uit in de eerste ronde van de play-offs. Dat is een klap op een klap geweest. We hebben het in de reguliere competitie laten liggen. We stonden zo veel punten voor en dan speel je drie keer gelijk in de laatste wedstrijden. Als je daar één goal meer maakt, promoveer je. Dat hebben we niet gedaan. Het einde is teleurstellend geweest, maar ik heb wel een hele fantastische tijd gehad bij de club.”

Heb je persoonlijke doelen bij NAC?
“Promoveren met de club, dat is een clubdoel. Mijn persoonlijke doel is gewoon om daar heel veel goals en assists te leveren, om de promotie te realiseren. Statistieken zijn voor de buitenwacht. Ik vind het fijner als we winnen. Maar natuurlijk ben ik altijd op zoek naar een goal en wil ik een goal maken, dat is het lekkerste wat er is voor een aanvallende speler. We gaan zien hoe dat bij NAC gaat, ik hoop daar veel goals te maken.”

Morgen weer een nieuw EK Daily-gevoel, tot die tijd kun je alvast over die van Lars Veldwijk en Kik Pierie lezen!