De Krantjes: ‘Berghuis-transfer stunt om Rotterdam te laten schuimbekken’

23 juni 2021 - 11:04

Goedemorgen! Fresia is geen ochtendmens en Joost ook niet, maar dat mag de pret niet drukken. Ze bespreken op de vroege ochtend Fresia’s haat naar Real Madrid, het saai voetballende Engeland, de uitgevallen Luuk de Jong en Joost vindt Koke een klootzak?

Uiteraard komt ook hét transfergerucht ter sprake. “Ajax wil Steven Berghuis ophalen”, leest Joost voor. “Ik denk dat dit gewoon een stunt is van Ajax om de mensen in Rotterdam-Zuid te laten schuimbekken”, zegt hij. Fresia is het niet met hem eens. “Ik denk dat er wel degelijk interesse is. Voor Ajax zou het super fijn zijn als je zo’n speler binnen kunt halen. Voor Ajax zou dit een koopje zijn, vanuit Amsterdams perspectief snap ik dit.”

*Steven Berghuis* of Feyenoord celebrates 1-0

Wel vragen de twee zich af of het een verstandige stap is van Berghuis. “Als Berghuis dit doet, heb je wel een heel groot probleem. Je bent niet alleen de grootste speler geweest van Feyenoord de afgelopen jaren: je bent de topscoorder, aanvoerder en de dragende kracht geweest. Het zou enorm pijnlijk zijn voor Feyenoord als dit gebeurt”, zegt Fresia over de mogelijke transfer. “Hij zal hier heel lang op worden aangekeken. Dit zal de rest van zijn carrière aan hem blijven hangen. Met het sentiment meegenomen, zou ik het niet doen. Ook op de dagen dat je je wat minder voelt, je kind naar huis brengt of boodschappen doet, ga je er constant mee te maken krijgen.”

Kijk de rest van de video om er onder andere achter te komen wat Koke Joost misdaan heeft