Verhaal van de Dag: Oranje countert kritiek en sluit groepsfase positief af

22 juni 2021 - 16:32

Uitzinnig van vreugde was Frank de Boer gisteren. Zijn Nederland won met 3-0 van het grote Noord-Macedonië en dus was er alle reden tot vrolijkheid. Twitter leefde tijdens de wedstrijd zoals gewoonlijk emotioneel mee.

Bij Noord-Macedonië was het de laatste interland – en misschien wel laatste wedstrijd – voor legend Goran Pandev. Een eerbetoon voor de aftrap kon daardoor niet ontbreken!

Vervolgens kon het duel beginnen. De Noord-Macedoniërs lieten zich bij vlagen wel erg makkelijk vallen…

Nederland begon niet goed en kwam goed weg doordat een treffer van Noord-Macedonië werd afgekeurd. Zouden we ze dan toch onderschat hebben?

Na een goal van Memphis stond het bij rust 1-0. Tijd voor een diepgravende analyse. Of ja, je kunt de tijd ook gewoon gebruiken om even lekker te zeuren natuurlijk.

Rafael van der Vaart oogt het hele EK al negatief. Je krijgt medelijden met Estavana Polman op deze manier.

Na rust liep Nederland uit naar 3-0. Ook die goals kwamen voort uit een counter, dus hoe Van der Vaart zich heeft moeten voelen lijkt me duidelijk.

Eigenlijk was het 0-3, want op papier speelde Noord-Macedonië thuis. Talent voor het bouwen van stadions hebben ze daar in elk geval niet.

Voor doelman Maarten Stekelenburg was de stand reden om nog een paar Noord-Macedonische enkels te breken.

Wie er niet echt lekker in zat, was invaller Quincy Promes. De aanvaller van Spartak Moskou toonde niet aan waarom de kritiek op zijn selectie onterecht zou zijn.

Maar goed, het bleef uiteindelijk 3-0 dus de slechte invalbeurt van Promes maakte niks uit. We sluiten af met het intrappen van een open deur.