Malen overtuigt: ‘Hij brengt meer dan Weghorst’

22 juni 2021 - 12:06

“We hebben direct een nationale discussie”, zo beginnen Neal en Bruce in de Daily. Ze beschouwen na op de 3-0 zege van Nederland op Noord-Macedonië.

De discussie waar ze het over hebben gaat over Donyell Malen en Wout Weghorst. Malen mocht maandag starten en greep die kans. “Het zijn twee verschillende spelers. Het spel van Oranje verandert er ook door. Malen wijkt heel veel uit naar de buitenkant, meestal naar links. Daarnaast zorgt hij voor veel dreiging, hoewel de eindpass gisteren niet altijd even goed was”, vindt Bruce.

Bruce zou met Malen starten in de achtste finales zondag. “Ik zie met hem meer opties dan met Weghorst.” Neal is het daar niet mee eens. “Als je Malen brengt als invaller, is het een gevaarlijk extra wapen. Tegen Oostenrijk was het niet het beste voorbeeld, maar als je voor komt is het een sterke speler. Voor die rol is het top als je eerst Weghorst alle verdedigers kapot laat spelen.”

Toch zou Bruce voor Malen blijven gaan. “Het toont wel aan dat we in een luxepositie zitten, net als met de discussie of Marten de Roon dan wel Ryan Gravenberch moet spelen. Ik zou in de achtste finales weer terug gaan naar De Roon, want Gravenberch overtuigde niet vanavond. Al is dat niet heel vreemd, hij is nog jong.”

Neal en Bruce hebben het verder over Mr. Steal Your Girl Lars Jesse van Eijden, de absentie van Owen Wijndal en de duels in Groep B en D. De hele uitzending is hieronder te beluisteren!