De Krantjes: ‘Denemarken zorgt voor EK-sprookje’

22 juni 2021 - 12:49

Nadat Bart Vriends vorige week al te gast was, is het vandaag de beurt aan zijn Cor Potcast-collega Thomas Verhaar. De ex-profvoetballer praat met Joost over het duel van Oranje tegen Noord-Macedonië en de prestaties van Denemarken dit toernooi. 

Thomas is gecharmeerd van Donyell Malen. “Ik vond hem erg goed, net als de rest van Nederland vond volgens mij. Dat balletje op Memphis Depay bij de 3-0 was geweldig. We zijn niet echt in de problemen gekomen. Het was niet zo’n bijzondere wedstrijd.” Zelf analyseert Thomas wel eens wedstrijden, bijvoorbeeld voor FC Rijnmond. “Daar gaat het vooral over de waan van de dag, waar ik af en toe wat moeite mee heb. Laatst werd ik gevraagd om te helpen bij een stuk over Daley Blind. Dan kan ik los, want dat ging best wel diep.”

Vroeger was Thomas actief als prof en toen speelde hij ook in Zuid-Afrika. Joost vraagt hem naar zijn ervaringen bij Ajax Cape Town. “Toen ik werd gebeld dacht ik niet direct: “Dit moet ik doen.” Ik ben gaan informeren bij mensen die er vaak zijn geweest en die zeiden allemaal dat ik het moest doen. Het was ook grandioos. Mooi land, mooie stad. Dat combineren met voetbal is heerlijk. Ik kwam in een team met vooral lokale gasten, wat een hele andere dynamiek gaf. Zij konden mij overal mee naartoe nemen, zonder dat het raar was dat er een Nederlander tussen liep. Als je gewoon verstandig bent, is het veilig daar.”

De wedstrijd tussen Rusland en Denemarken komt ook nog ter sprake. Thomas is blij dat de Denen door zijn. “Het voelde alsof de hele wereld voor Denemarken was. Een Deense krant kopte dat ook. Het is een typisch voorbeeld van een EK-sprookje. Er was zoveel passie, terwijl je vorige week nog die verslagenheid zag. Ik maakte in mijn hoofd al de vergelijking met Denemarken in 1992.”

Joost en Thomas praten verder over een mogelijk statement in Boedapest en de rol van een goede teamgeest. De hele uitzending is hieronder te bekijken!