Opstelling lekt uit: ‘Ik voel me nu meer verbonden met Frank’

21 juni 2021 - 14:57

“Het briefje moeten we even analyseren”, beginnen Bruce en Neal in de Daily. Ze hebben het over het notitieblokje van Dwight Lodeweges, die gisteren gespot werd door een NOS-camera en de waarschijnlijke opstelling voor vanavond tegen Noord-Macedonië bevat.

Bruce vindt het briefje heel interessant. “De opstelling staat er natuurlijk op. Ryan Gravenberch en Donyell Malen spelen waarschijnlijk voor Marten de Roon en Wout Weghorst. Ik vind het vooral leuk dat er half spaces opstaan en dat het niet uitmaakt welk systeem je speelt, maar hoe. Die discussie over de formatie is niet belangrijk. Verder kun je zien dat Patrick van Aanholt en Denzel Dumfries druk moeten zetten, Memphis Depay is de diepe spits en Malen en Georginio Wijnaldum moeten daarachter drukken. Er staan ook nog geschreven teksten op, vind ik ook mooi. Bijvoorbeeld “Wanneer stapt Daley Blind in?”.”

Neal kan niet alles heel goed lezen. “Het mooie is wel dat je hierin de discussies die we hebben gehad terugziet. Blind is dus niet de man die achteruit moet lopen, maar juist vooruit. Dingen die wij ook zien, zijn hier uitgewerkt.” Bruce vindt het vooral een mooi inzicht geven in hoe alles werkt. “We zien wel een verschil met de trainers bij ons in de vierde klasse. Ik voel me nu ook meer verbonden met Frank.” 

Neal en Bruce bespreken verder het aankomende afscheid van Goran Pandev, toernooivoetballer Xherdan Shaqiri en de teleurstelling die Turkije heet. De hele uitzending vind je hieronder!