Duitsland overklast Portugal: ‘Gosens blijft het belopen’

20 juni 2021 - 11:36

Portugal werd van het veld geveegd door Duitsland gisteren en dat kwam vooral door één man: Robin Gosens. “Voor hem is het echt bijzonder, het is nog maar een halfjaar geleden dat hij voor Die Mannschaft koos”, zegt Bruce in de Daily lovend over de linkervleugelverdediger van Atalanta Bergamo.

“Het was een fantastische wedstrijd. Dit stimuleert ook Duitsland, want je speelt tegen een ander topland.” Wie daar wellicht van baalt, is NOS-verslaggever Joep Schreuder, die niet bepaald positief was over de Duitsers vooraf. “Het is heel pijnlijk voor Joep dat het dan zo’n wedstrijd wordt. Uiteindelijk speelt Duitsland misschien wel de beste wedstrijd die ze de afgelopen jaren hebben gespeeld. Na de openingsgoal van Portugal zetten ze aan en kwamen zes, zeven ballen gevaarlijk in de zestien. Veel lage, teruggetrokken voorzetten ook, waar veel ploegen dit toernooi de bal gewoon in de zestien pompen”, zegt Bruce.

Schreuder was vooral kritisch op Gosens, maar juist hij imponeerde volgens Neal. “Voor Portugal is het pijnlijk dat ze dat niet op wisten te lossen. Het lijkt me duidelijk dat je met hun aanvallers toch in de problemen komt als de tegenstander backs heeft met zoveel drang naar voren. Ik denk dat er is gekozen om de aanvallers niet mee te laten lopen, maar Gosens blijft het belopen. Je hebt dat blok William Carvalho-Danilo Pereira, dat had je anders moeten doen. Eén van die twee had centraal achterin moeten komen, zodat je een back door kan schuiven.” 

Dat gebeurde dus niet en daardoor is de spanning om te snijden in Groep F. “De laatste speelronde wordt heel interessant. Duitsland kan zelfs nog gewoon groepswinnaar worden. Het is lastig om het te voorspellen.”

Verder hebben Neal en Bruce het over de prestaties van Denzel ‘Den Dumpf’ Dumfries en bespreken ze de stunt van Hongarije tegen Frankrijk. De hele aflevering vind je hieronder!