De Krantjes: ‘De goal van Iniesta doet nog steeds pijn’

20 juni 2021 - 11:40

Gezegend met een prachtige stem kwam 100% NL-dj Koen Hansen ook in het weekend vroeg zijn bed uit. De man die doordeweeks de ochtendshow doet bij het radiostation was te gast bij Joost in De Krantjes

Als radio-dj moet Koen natuurlijk op de hoogte blijven van de actualiteit en dus ook van het EK. Het is namelijk nog steeds een populair medium. “Het blijft een instituut. Een Langs de Lijn behoort tot de inventaris van de Nederlandse radio. Liefhebbers blijven luisteren. Je moet als commentator veel beschrijven zodat de kijker weet wat er gebeurt. Die magie van een idyllisch beeld schetsen verdwijnt wel.”

Uiteraard werd er ook teruggeblikt op gisteren. Joost was blij met het puntenverlies van Spanje, maar Koen voelt die frustratie niet meer zo. “Die goal van Andrès Iniesta doet na elf jaar nog steeds pijn, maar ik heb meer rancune bij Portugal.”

Ook Hongarije, dat Frankrijk op 1-1 hield, komt ter sprake. Joost gunt ze niks. “Ik wil niet alle Hongaren over één kam scheren, maar ze hebben wel zo’n fascistische nazileider.” Koen is benieuwd hoe de Hongaarse spelers over premier Viktor Orbán denken. “Als speler moet je met de invloed die je hebt toch wat doen tegen die schending van homorechten. Duitsland wil nu het stadion in regenboogkleuren zetten voor het duel tegen Hongarije en Manuel Neuer kwam gisteren met een regenboogarmband op het veld. Zoiets moet Nederland ook doen als we de achtste finales in Boedapest spelen. Als de UEFA ons daarvoor straft, tonen zij daarmee aan achter het Hongaarse regime te staan. Dan heb je direct de aandacht erop. 

Wat verder niet kan ontbreken bij een gesprek met een radio-dj, zijn Oranje-hits. Wat is er nou belangrijk voor zo’n nummer? “Oranje moet erin en het wij-gevoel is belangrijk, helemaal nu in coronatijd. Verder moet het opzwepend zijn, je moet er vrolijk van worden. En je moet het makkelijk mee kunnen zingen, ook met een biertje of zes op. Dit soort liedjes gaan ook meer leven zodra Nederland ver komt in het toernooi. Dat merk je nu al.”

Joost en Koen spreken verder over de toekomst van Cristiano Ronaldo en hun favoriete Oranjehits. De hele uitzending kun je hieronder terugkijken!