The Battle of Britain onbeslist: ‘Petje af voor Schotland’

19 juni 2021 - 13:13

Het was weliswaar een enorme saaie wedstrijd, maar aan passie en strijd was er geen gebrek. Bruce en Neal bespreken in de nieuwe EK Daily de wedstrijd tussen Engeland en Schotland, die eindigde in een bloedeloos gelijkspel. “De tweet van James Worthy vind ik wel enorm tof. Hij schreef heel poëtisch: Schotland haat Engeland en Engeland houdt van niets. Je moet van iets houden wil je winnen.”

“Als je alleen al kijkt naar de beginfase van die wedstrijd. Schotland deed er alles aan, ze streden voor elke meter zelfs als er niet gegleden hoefde te worden gebeurde dat toch. Echt, petje af! Wat ook wel mooi is, is dat er werd opgeroepen om niet naar London te komen en dat dan gewoon twintigduizend Schotten alsnog dat tripje maken”, zegt Bruce.

“Ik denk dat het ook echt wel wat met die Schotten doet. Als je weet dat er zoveel mensen met enorm veel passie op je staan te wachten, dan moet je daar toch wel gemotiveerd van raken”, concludeert Neal.

Hoe het na deze wedstrijd staat met de titelkansen voor de Engelse nationale ploeg weten de beide mannen niet. “Hoe kan het zijn dat Jadon Sancho ernaast staat. Ik vind hem misschien wel belangrijker dan Erling Haaland bij Borussia Dortmund. Je zou toch denken dat er nu wel druk komt te staan op Gareth Southgate, want hij wisselt opnieuw Harry Kane. Hoe kan je nou je topspits eraf halen, terwijl het 0-0 staat tegen Schotland, een wedstrijd die je op papier makkelijk moet winnen”, aldus Neal.

Buiten de Battle of Britain en de kritiek op Gareth Southgate hebben Neal en Bruce het ook nog over de waarde van Den Dumf voor buitenlandse clubs en de moeizame start van de Kroaten. Beluister de gehele aflevering hieronder!