De Krantjes: ‘Voetballers worden wat kwetsbaarder’

19 juni 2021 - 12:00

Cristian Willaert is vandaag te gast bij Joost Hofman om de krantjes te bespreken. Het gaat vandaag niet alleen om de actualiteit, maar om de psyche van voetballers: “De laatste tijd wordt er wat afgesnoept van de machocultuur bij voetballers”, aldus Christian.

“Ze durven er eindelijk voor uit te komen dat ze angst hebben of hulp ergens voor hebben gezocht. Als zelfs de beste voetballer ter wereld bijna kotsend voor elke wedstrijd staat, dan heeft bijna iedereen het denk ik”, zegt Cristian naar aanleiding van een artikel van Willem Vissers in De Volkskrant. “Gelukkig heb ik daar zelf nooit erg veel last van gehad, want dat niveau heb ik nooit gehaald”, vertelt Joost lachend.

Johan Derksen deed uitspraken over vrouwelijke voetbalanalytici en die komen ook voorbij. “Ik vind het hartstikke goed dat wij in Nederland eindelijk een beetje op het niveau komen van het buitenland. Jaren geleden hadden ze in België bijvoorbeeld al Imke Courtois in de studio zitten en die had fantastische analyses. Kwaliteit is er genoeg.”

Cristian blijkt ook nog voorliefde te hebben voor een van onze buurlanden. “Ik heb een grote liefde voor de Duitse taal en voor de Duitse kranten. Die hebben altijd precies de goeie intonatie en het is altijd net even iets onder de gordel, maar dat vind ik erg goed.” Als het over Duitsland gaat komt natuurlijk ook Die Mannschaft aan bod. “Je kan ze niet afschrijven en ik denk nog steeds dat ze heel ver gaan komen. Dat team is zo goed, maar liep gewoon tegen de welbekende muur van Didier Deschamps aan.”