Nederland verslaat Oostenrijk: ‘In Den Dumpf we trust’

18 juni 2021 - 11:37

Euforie ten top want Nederland is door naar de volgende ronde. Oostenrijk werd verslagen en daarom zingen Neal en Bruce Wij houden van Oranje aan het begin van de Daily. Over Oostenrijk zijn ze niet erg enthousiast: “Ze kunnen beter gaan skiën.”

“We moeten toch wel beginnen met het doelpunt van Denzel Dumfries, want hij schiet hem natuurlijk dramatisch in. Hij ketst gewoon af tegen keeper Daniel Bachmann”, zegt Bruce. “Dumfries geeft tegen Noord-Macedonië een voorzet met links en die gaat via via door de stokken van de keeper. In Den Dumpf we trust.”

“Deze wedstrijd is dezelfde wedstrijd als die wij tegen Oekraïne speelden. Ik zag geen verschil, alleen waren er geen tegengoals”, zegt Bruce. “Dat ben ik niet met je eens. Ik maakte mij eerst heel erg zorgen over de defensieve organisatie. Ik vond die vandaag stukken beter. De ruimtes waren stukken kleiner, vorige keer dacht ik namelijk dat ik naar de vierde klasse keek met de omschakeling. Dat was de grootste winst van vanavond”, concludeert Neal.

De terugkeer van Mathijs de Ligt komt ook nog voorbij. “We hebben de discussie gehad en dat is ook niet raar want Jurriën Timber deed het uitstekend. Alleen een blok met De Vrij – De Ligt – Blind, noem mij maar een betere defensie”, zegt Bruce. Neal wilde het ook nog even over Memphis Depay hebben. “Hij speelt tot nu toe niet heel erg gelukkig, maar hij neemt wel weer zijn verantwoordelijkheid met het nemen van die pingel. Dat vind ik klasse.”

Naast de groepswinst van Nederland hebben Bruce en Neal het ook nog over de onmisbaarheid van Kevin de Bruyne bij de Rode Duivels en blikken zij vooruit op de kraker Engeland – Schotland.