De Krantjes: ‘Bondscoach Denemarken had het niet beter kunnen doen’

16 juni 2021 - 10:32

Het gaat goed met Christian Eriksen, dat liet hji gisteren weten op Instagram. “Zo’n moment is heel traumatisch, iedereen heeft nu een eigen reality check gehad”, vertelt Diana Kuip in De Krantjes. Kuip was vandaag bij FC Afkicken te gast en besprak het met Joost.

“Volgens mij is de bondscoach van Denemarken echt een gouden vent. Kasper Hjulmand is echt een koning. Dat zinnetje: ‘het leven draait om betekenisvolle relaties’, beklijft enorm. Hij kan het niet meer verkeerd doen. Hjulmand heeft al aangegeven dat hij niet weet of iedereen kan spelen. De bondscoach kan het niet beter doen dan dat hij het op dit moment doet, hij benoemt dingen, hij praat met mensen en hij geeft ze de tijd om het te verwerken”, aldus de voetbalschrijver.

Niet alleen Denemarken werd hierdoor geraakt, dit is voor elke voetballer en voetbalfan een heftige gebeurtenis geweest. Ook voor Oranje, vertelt Diana: “Wat er is gebeurd, dwingt een team om dat samen te verwerken. Frank de Boer vertelde ook dat Oranje niet heeft getraind, maar dat ze met elkaar zijn gaan praten. Wat er met Eriksen is gebeurd is verschrikkelijk, maar het effect is priceless. Het komt een team alleen maar ten goede als erover gepraat wordt. Dat versterkt een team alleen maar.”

*Cristiano Ronaldo* of Portugal

Coca Cola
Naast de hoofdzaken rondom Christian Eriksen, is er op dit EK ook genoeg tijd voor bijzaken. Het gaat vandaag slecht met Coca Cola en dat komt allemaal door de beste voetballer van Europa, volgens Diana: “Ik vond het mooi dat Cristiano Ronaldo die cola wegschoof. Ik besefte me eigenlijk niet hoe raar die product placement is.” Joost wijst ons op de gevolgen van Ronaldo’s acties: “De aandelenkoers van Pepsi is na dat moment van Ronaldo volledig omhoog gegaan en die van Coca Cola is volledig ingestort.” Dat Coca Cola een slechte dag heeft, laten we maar even voor wat het is. Ronaldo is en blijft een fantastische speler. “Je zit gewoon naar één van de beste spelers ter wereld te kijken. Daar word je in beloond. Het was schitterend. Hij heeft de meeste goals gemaakt op een EK en hij heeft op vijf EK’s gescoord”, vertelt Diana.

De hele uitzending van De Krantjes is hieronder te bekijken!