Verhaal van de Dag: Zweedse muur smelt niet in Sevillaanse warmte

15 juni 2021 - 17:40

Het Zweedse IKEA-meubilair stond gisteren als een huis. Spanje kwam er niet doorheen en dus bleef het 0-0 in Sevilla. Veel vermaak leverde de wedstrijd niet op, maar gelukkig is daar altijd nog Twitter om je er doorheen te slepen.

Vanaf de eerste minuut was één ding duidelijk: Zweden kwam niet naar het bloedhete Andalusië om het spel te maken.

De bal kregen ze vaak niet en als ze hem dan eens een keer in bezit hadden, deden ze er ook álles aan om hem snel kwijt te raken.

Na een eerste helft, die vooral goede slaaptherapie was, moesten de coaches in de rust wat zaken rechtzetten.

De Zweedse bondscoach Janne Andersson vond zelfs de kansjes die Alexander Isak creëerde nog te veel en besloot de aanvaller te wisselen.

Spanje zorgde wel een aantal keer voor gevaar, maar bleek enorm inefficiënt te zijn. Terwijl het zo makkelijk had kunnen zijn.

Het voordeel aan dit soort wedstrijden is dat je genoeg tijd hebt voor andere dingen, waar je overdag niet aan toegekomen bent.

Misschien waren de Spanjaarden wel een beetje hypocriet, gezien de toneelclub die ze binnen hun eigen landsgrenzen hebben spelen.

Je kunt ook zeggen dat Zweden naar haar mogelijkheden speelde. Een punt tegen Spanje is een topresultaat en daarmee kregen de Scandinaviërs precies wat ze wilden.

Uiteindelijk bleef het dus 0-0 en daar mocht vooral Zweden heel erg blij mee zijn.