Vanuit de Bus: Doedelzakles met Randy Wolters

15 juni 2021 - 17:32

‘’De Schotse Highlands zijn echt fantastisch om te zien. Schotland is sowieso heel cultureel.” Tijdens het EK draait het niet alleen om het spelletje met de bal, maar ook om de verhalen achter de deelnemende landen. Vanuit de Bus ging Lars op bezoek bij Randy Wolters en doedelzakleraar Gillian, om meer te weten te komen over Schotland.

Randy speelde in het seizoen 2017/2018 voor het Schotse Dundee FC en was onder de indruk van het land. “Schotten zijn heel gastvrij. Verder kun je in Schotland veel cultuur snuiven. Mijn vrouw houdt heel erg van kastelen, dus dat is top.” Randy is op het moment transfervrij, maar staat voor alles open. “Het buitenland heeft de voorkeur. Als er nu een Schotse club komt, zou ik er zeker voor open staan.”

Lars en Randy leerden doedelzak spelen van Gillian. Hij komt uit Nederland, maar zijn vader heeft een tijdje in Schotland gewoond. “De wedstrijd tegen Engeland vrijdag is beladen. Schotland voelt zich onderdrukt door de macht van Engeland. Alleen in Londen wonen al meer mensen dan in heel Schotland, dus Schotland heeft niet veel waarde.”

De hele uitzending van Vanuit de Bus is hieronder te beluisteren!