Uitglijder Polen: ‘Direct een upset in de groep’

15 juni 2021 - 14:11

“Het was een beetje de dag van de verrassingen”, begint Neal tegen Bruce in de EK Daily-podcast. Ze bespreken de wedstrijden die maandag werden gespeeld op het EK.

Neal en Bruce vinden de Slowaakse zege op Polen de grootste verrassing. “Zeker voorafgaand aan het EK was Polen toch een outsider. Ze hebben een keeper van wereldklasse, de beste spits ter wereld en nog wat zekerheidjes uit grote competities. Maar een Robert Lewandowski hebben we amper gezien, die is volledig onschadelijk gemaakt door Slowakije. Mede door Milan Skriniar, die dan doet wat je van Lewandowski verwacht: scoren.”

Voor die winnende goal van de Internazionale-verdediger gebeurde er ook genoeg. “Die eigen goal van Wojciech Szczęsny was de eerste eigen van een keeper ooit op een EK. En na rust wordt het heel snel 1-1. Toen dacht ik: dit is het moment voor Polen om te laten zien dat je beter bent. Slowakije is toch één van de mindere teams dit EK. Maar dan pakt Grzegorz Krychowiak zijn tweede gele kaart en maakt Skriniar de 1-2. Neal vindt het Poolse verlies direct een “upset” in Groep E. “Polen loopt al achter de feiten aan, helemaal omdat Zweden een puntje pakt tegen Spanje.”

Neal en Bruce praten daarnaast over de wereldgoal van Patrik Schick, blikken vooruit op de duels van vandaag en kondigen het FC Afkicken-voetbaltoernooi aan! De hele aflevering is hieronder te beluisteren.