Willaert in de Daily: ‘Wijndal speelt bijzonder ongelukkig’

14 juni 2021 - 13:34

Another day, another daily. Als je gisteren Nederland hebt gekeken, dan heb je nu hoogstwaarschijnlijk een matige maandag: blij met de winst, minder blij met je kater. Maar geen paniek, FC Afkicken heeft een perfecte dosis afleiding voor je. Neal Petersen zat gisteren weer op prachtige oranje bank met drie spraakzame gasten: Cristian Willaert, James Worthy en Danny Froger.

Bovendien is NOS-verslaggever en Macedoniër Vlado Veljanoski er (virtueel) even bij om over zijn geboorteland te praten: “Ik vond het niet sprankelend, veel fouten, ze waren een beetje afwezig.” Ook Lars komt virtueel langs, hij geeft zijn voetbalkennis over Schotland, die vanavond spelen, vast weg: “Uh… Doedelzakken en een onverstaanbare taal.”

De opstelling van Nederland wordt uiteraard ook besproken, niet dat dat nu nog uitmaakt, winst is winst. Cristian is niet verbaasd dat Patrick van Aanholt werd opgesteld: “Ik had al verwacht dat hij zou spelen. Owen Wijndal heeft het niet goed gedaan en Van Aanholt wel. Hij is wel twee keer gestart met Wijndal, maar hij heeft Van Aanholt ook behoorlijk wat speeltijd gegeven. En Wijndal was gewoon niet goed. Er werd geklaagd over alles, maar ik heb weinig kritiek over Wijndal gehoord. Terwijl, als je de wedstrijden kijkt, hij speelde bijzonder ongelukkig.”

Dat en meer, in de EK Daily van 13 juni!