Verhaal van de Dag: ‘We worden Europees Kampioen’

14 juni 2021 - 17:36

Nederland begon gisteren uitstekend aan het EK: tegen Oekraïne werd met 3-2 gewonnen. De sfeer vooraf was doordrenkt van cynisme, maar die draaide 180 graden tijdens de wedstrijd. Al was niet iedereen de hele tijd enthousiast.

De avond begon met de bekendmaking van de opstelling. Eén wijziging werd doorgevoerd. De keuze voor Patrick van Aanholt kon niet bij iedereen op begrip rekenen.

Ook over zijn collega aan de rechterkant, Denzel Dumfries, bestonden vooraf twijfels.

Gelukkig zag NOS-analist Rafael van der Vaart in de sterren geschreven staan dat we die Oekraïners wel even zouden opvreten.

Sommige mensen keken de wedstrijd thuis, lekker op de bank. Anderen keken het weer met vrienden of familie, gezellig buiten op een groot scherm. Niet iedereen snapt het nut daarvan.

Voor de wedstrijd moest er natuurlijk nog even geschakeld worden naar de Johan Cruijff ArenA, voor wat interviews en dergelijke. Veel wijzer werden we daar echter niet van.

Na rust scoorde de eveneens bekritiseerde Wout Weghorst. Het was de 2-0 en daarmee leek de zege binnen. Al dacht Ajax dat twee jaar geleden tegen Tottenham Hotspur ook…

Zo snel als we op voorsprong kwamen, zo snel was die marge ook weer volledig verdwenen. Dat leverde frustratie op, waardoor impulsacties niet uitbleven.

https://twitter.com/TheReaIYorin/status/1404176109974048770

@TheReaIYorin kreeg er wel spijt van. Nationale held Denzel Dumfries maakte zijn gemiste kansen goed en kopte in de slotfase knap de 3-2 binnen. Dat kregen velen door de cracky beamers van eerder alleen pas wat later mee.

Bij de aanwezige koning leidde die goal ook tot veel vreugde. Michael van Praag vond het alleen niet zo ‘indrukwekkend’. 

Al met al kunnen we er na deze zege eigenlijk niet meer omheen. Plan die grachtentocht maar vast in, want als zelfs Frank de Boer de leukste wedstrijd van het toernooi neerzet, kan het niet meer mis natuurlijk.