Vanuit de Bus: ‘Ik voel me niet vol Belgisch’

14 juni 2021 - 17:40

“Nederlandse fans kunnen er wat van, maar Belgen zijn ook redelijk carnavalesk.” Vanuit de Bus ging Lars Jesse van Eijden op bezoek bij Antwerpenaar Hans Bressinck, die weinig met het Belgische nationale team heeft.

“Ik zit nooit echt in de België-stemming. Ik ben een Antwerpenaar, ik voel me niet vol Belgisch. Met Vlaanderen heb ik ook niet zoveel. Ik zou voorstander zijn van een vrijstaat Antwerpen. Kan een goed team opleveren ook. Ik in de spits en daar bouwen we dan een ploeg omheen”, zegt Hans lachend. 

Ondanks het feit dat hij niet zoveel heeft met grote toernooien, ging Hans in 2018 wel naar het WK in Rusland. “Ik bezocht drie wedstrijden in Kaliningrad en heb daar ook een aantal vrienden gemaakt. Eén van die duels was er eentje van België en die hielp niet echt in mijn aversie tegen ze. De supporters deden een haka. Dat vind ik zo’n schande. Nieuw-Zeelanders kunnen dat goed, dat moet niet verpest worden door een paar dronken Belgen in een midlifecrisis.” 

Van Hans mag het clubvoetbal, met zijn club Royal Antwerp, weer snel beginnen. “Ik ga echt los daarop, op Club Brugge na dan.” Op de Britse landen is de Belg jaloers: “Daar is het nationalisme helemaal anders. Er zijn weinig mensen die zich écht volledig Belg voelen. Ons volkslied is ook tweetalig. De hockeyploeg heeft dat nu gemixt tot één geheel, dat is wel een goed idee.”

Lars ging verder op bezoek bij zijn vader in Maastricht om daar Oranje te bekijken. Verder meldde hij zich aan voor een reanimatiecursus, naar aanleiding van de gebeurtenis met Christian Eriksen. Wil jij nou ook zo’n cursus doen? Klik dan even hier. De hele podcast is hieronder te beluisteren!