Oranje imponeert: ‘Ik heb genoten van Frenkie’

14 juni 2021 - 09:51

‘‘Het was een hele vermakelijke wedstrijd, de leukste tot nu toe dit EK.’’ Bruce en Neal zijn in de EK Daily-podcast erg onder de indruk van de 3-2 overwinning van Oranje op Oekraïne.

“De enige wijziging was dat Patrick van Aanholt speelde. Dat vond ik best gek”, zegt Bruce.” Omdat hij tijdens de oefenwedstrijden geen grote rol heeft gespeeld. Je hebt daardoor iets minder frivoliteit, Van Aanholt is wat degelijker. Ik maak me alleen zorgen om zijn fitheid, want hij had al snel krampjes. Georginio Wijnaldum was ook magistraal, Stefan de Vrij gaat er ook niet meer uit. Ik denk ook niet dat mensen over dat laatste hebben getwijfeld”, vindt Neal.

Bruce stipt daarop aan dat Frank de Boer donderdag tegen Oostenrijk achterin keuzes moet maken. “Matthijs de Ligt keert dan waarschijnlijk weer terug. Wie ga je er dan uit halen? Jurriën Timber lijkt me, maar dat we het hierover hebben zegt al hoeveel indruk hij heeft gemaakt.”

De twee tegengoals waren een smetje op de wedstrijd. “Aan de eerste goal was niets te doen, de tweede is slecht verdedigd. Bij de eerste wordt iets te veel ruimte weggeven, maar het is ook gewoon fantastisch ingeschoten door Andriy Yarmolenko. Roman Yaremchuk, die het tweede doelpunt verzorgde, maakte ook indruk.”

https://art19.com/shows/fc-afkicken/episodes/590fb4d6-65d8-443c-831a-bcd5ac7bded4