De Krantjes: ‘De Roon is de Kuyt van het middenveld’

14 juni 2021 - 17:25

“Reddingen van keepers mogen ook wel gevierd worden”, zo vindt gast Noah Zeeuw in De Krantjes. Samen met Joost blikt hij onder andere terug op de zege van Nederland gisteren.

‘“De leeuw is los”, zo kopt De Telegraaf vanmorgen. Noah genoot van de wedstrijd. “Het hele sentiment na het vertrek van Ronald Koeman was voor mij heel negatief. Ik was niet blij met het voetbal en de resultaten. Dat je dan nu met 3-2 wint is lekker. Voor dit soort wedstrijden kijk je naar het EK. Daardoor krijg je zo’n gevoel dat het wel een leuk toernooi kan worden.” De keuzes van Frank de Boer snapt Noah wel. Zo vindt hij dat Marten de Roon, ondanks de kritiek, gewoon moet blijven staan. “Hij is een beetje de Dirk Kuyt van het middenveld. Het is geen sexy voetballer, maar hij doet wel z’n werk.”

Ook de keuze voor Maarten Stekelenburg snapt Noah, die zelf keeper is. “Maar ik ben wel fan van Tim Krul. Die keeper van Oekraïne deed het overigens ook goed. Die eerste bal van Wijnaldum, wat een reflex. Commentatoren en publiek mogen dat soort reddingen ook wel vieren. Als keeper ben je altijd de lul.”

Noah gaat verder in op de reclame van TOTO, waarin Wesley Sneijder schittert. Noah werkte zelf mee aan die reclame. “We waren er al een paar jaar mee bezig. Je moet een goed moment kiezen en dat hebben we gedaan. Het is onwijs leuk hoe Wesley in deze reclame te zien is. Als je dan kijkt naar een Rafael van der Vaart bij de Lidl, pff. Die zal wel iets meer hebben gekregen dan Wesley. Ik had daar echt alles anders gedaan. Al ben je wel afhankelijk van je doelgroep natuurlijk. Bij ons wisten we dat hardstyle een groot publiek binnen het voetbal aansprak.”

Joost en Noah hadden het daarnaast over de rol van Wout Weghorst, de toekomst van Tim Krul en op welke manier Noah voetbal beleeft. De hele uitzending is hieronder te bekijken!