Verhaal van de Dag: Aanstaande start Oranje’s EK levert berusting en cynisme op

13 juni 2021 - 18:09

Op de derde dag van dit EK kunnen we Oranje na zeven jaar weer aanschouwen op een eindtoernooi! Veel Twitteraars zijn echter nog niet heel enthousiast.

De oefenwedstrijden tegen Schotland en Georgië waren weinig hoopgevend en dus is @voetbalgeneuzel er niet gerust op dat het vanavond wél interessant wordt.

Gelukkig biedt NOS-analist Rafael van der Vaart een oplossing! Of het er aantrekkelijker van wordt is de vraag, maar de kansen op een zege worden op deze manier toch zeker een stuk groter.

Al kun je je afvragen hoe enthousiast Nederland van deze opstelling wordt, want we zien toch weer vijf verdedigers. En daar heeft ons volkje het niet zo op…

Een goede voorbereiding is natuurlijk belangrijk. De warming-up is in ieder geval uitgebreid. Oekraïne is gewaarschuwd!

Elke vorm van aanmoediging is welkom, zoals hier op het Museumplein al gebeurde!

De opstelling van Oranje is voor het grootste deel al bekend. Maarten Stekelenburg zal in de basis starten en daar mag hij een opvallend persoon voor bedanken.

De Boer vertelde over Stekelenburgs basisplaats op de persconferentie gisteren. Die verliep echter niet heel soepel…

Fans van het Nederlandse Elftal staan bekend om hun overdreven oranje uitstraling. Waarom mensen ervoor kiezen om zichzelf oranje te schminken is niet voor iedereen even duidelijk.

Veel mensen ergerden zich de afgelopen dagen aan het geklungel van de NOS rondom het commentaar. Vanavond is dat misschien juist wel een voordeel. Je niet hoeven te irriteren aan Frank Snoeks – of een andere commentator die je niet mag – neemt alweer een zorg weg!

Gelukkig is er altijd een oplossing voor iedereen die nog niet zo veel vertrouwen heeft in vanavond; een beetje moed indrinken kan nooit kwaad!

Nederland en Oekraïne trappen vanavond om 21.00 uur af! Daarvoor vinden nog de duels Engeland – Kroatië (15.00 uur) en Oostenrijk – Noord-Macedonië (18.00 uur) plaats.