Guillaume Maebe: ‘Nederland is een dark donkey’

13 juni 2021 - 15:35

“Een dark donkey is een groot land dat teleur gaat stellen en voor Nederlanders slaagt het toernooi alleen als minimaal de halve finale bereikt wordt, dat gaat niet gebeuren”, concludeert Guillaume Maebe. Vanuit de Bus trok Lars Jesse van Eijden naar België om hem daarover het vuur aan zijn schenen te leggen.

“Een combinatie van de woorden tactiek en Frank de Boer roept bij menig landgenoten van jou rillingen over het lijf op. Al zijn oplossingen zijn te basic om iets te bereiken dit toernooi. 23% van de luisteraars van onze sjotcast zijn het daar ook mee eens”, zegt de Chef Online sport van het Belgische Nieuwsblad.

Over de Rode Duivels is hij ook duidelijk tegen Lars Jesse, “Voor mijn gevoel ging het tijdens het EK van 2016 mis, omdat wij toen onze Frank de Boer zijnde Marc Wilmots aan het roer hadden staan. Bij het WK van 2018 was iedereen op zijn sportieve leeftijdspiek en liepen wij tegen de muur van Frankrijk aan. Het probleem nu is dat de spelers hetzelfde gebleven zijn maar het sportieve niet meer mee is gegroeid. Daarbij zijn ook Kevin de Bruyne en Axel Witsel niet fit. Hierdoor kan je een uitstekend toernooi spelen en eruit gaan in de kwartfinale tegen een veel beter land, maar dan wordt het nog steeds als teleurstelling gezien.”

“De man om op te letten die nog niet iedereen kent is Jérémy Doku. Voormalig toptalent van Anderlecht en nu speler van Stade Rennes. Hij speelde toen hij nog een Anderlecht-speler was al een keer in het shirt van de Rode Duivels, maar hij is bij Rennes echt gegroeid als voetballer. De voorspelling van Guillaume staat echter al vast en daar kan Doku ook niets aan veranderen, België wordt geen Europees Kampioen en vliegt er tegen Frankrijk in de halve finale uit.

Lars Jesse praat verder met Dave Peters en ex-Rode Duivel Eric Van Meir. De hele aflevering luitster je hier.