Bruce: ‘Respect voor Afellay, Perez, Van ‘t Hof en Elshoff’

13 juni 2021 - 15:21

“Het is natuurlijk het verhaal van gisteren”, zo begint Neal tegen Bruce in de podcast EK Daily. Hij heeft het over het moment dat Christian Eriksen ineen zakte tijdens het EK-duel tussen Denemarken en Finland.Het was echt bizar schrikken. Iedereen was in shock. Je voelt die paniek”, aldus Bruce.

“De eerste veertig minuten waren vermakelijk. Ik zat een beetje half te kijken en toen kwam dat moment. Ik dacht eerst dat er iets was gebeurd in een duel, maar al snel werd duidelijk dat het heel erg mis was”, Neal vindt het vreemd dat het moment steeds werd herhaald bij de NOS. “Ik vind dat echt een slechte keuze. Maar wel respect voor Ibrahim Afellay, Kenneth Perez, Gert van ‘t Hof en Jeroen Elshoff. Je zit daar in een studio en een eindredacteur zegt waarschijnlijk dat de uitzending verder gaat. Dan moet je het maar met doen met zijn drieën. Perez redde de uitzending door de aandacht een beetje weg te nemen van Afellay, die te emotioneel was en er doorheen zat. Iedereen probeerde er het beste van te maken.”

Voor Bruce was het leuke voetbalgevoel begrijpelijkerwijs direct weg. “Het is ook nog niet teruggekomen. Uiteindelijk lijkt het gelukkig allemaal goed, maar het was echt schrikken. Wel veel respect ook naar Simon Kjaer, die de de tong van Eriksen goed legde, die kring vormde om de pers af te schermen en de vriendin van Eriksen opving. Ik bewonder het hoeveel leiderschap je kunt tonen.”

Bruce en Neal hadden het verder over de goede prestaties van Breel Embolo bij Wales – Zwitserland, de goede EK-start van België en de kansen van Nederland tegen Oekraïne vanavond. De hele uitzending luister je hieronder.