Snoei over De Graafschap: ‘Kwaad was voor Roda al geschied’

12 juni 2021 - 12:36

“Ik jok als ik zeg dat het me niet veel meer doet”, oud-trainer van De Graafschap Mike Snoei is nog niet over de misgelopen promotie heen. Vanuit de Bus zocht Lars Jesse van Eijden de inmiddels ontslagen trainer op. Lars had nog wat goed te maken, want tijdens de play-offs was hij clubwatcher van de Doetinchemse club. De bij winst beloofde roze koeken belandden uiteindelijk alleen bij de Limburgse pers. 

Nu bracht hij ze alsnog. Lars is de eerste waar Snoei de tijd voor neemt sinds zijn ontslag. “Het tijd om een positieve noot te laten horen. Er is veel gebeurd. Roda JC was nog een extra mogelijkheid, maar het kwaad was al geschied. Als je twee wedstrijden voor het einde van de competitie tegen Jong Ajax en Helmond Sport speelt en je hebt nog één overwinning nodig, dan is het gewoon heel teleurstellend voor iedereen”, zo antwoordt de Didammer. “Ik zou jokken als ik zou zeggen dat het me niet veel meer doet.”

Over naar Oranje: bij de 3-5-2 van bondscoach Frank de Boer ziet Lars een vergelijking met Snoeis De Graafschap, omdat er net als bij Oranje ook bij de Doetinchemmers veel kritiek kwam vanuit de supporters. “Wat mij vooral verbaasde, is dat wij 77 punten haalden en normaal gesproken ben je dan gepromoveerd. Alleen toen kwam Go Ahead Eagles ineens opzetten…”

 “Supporters gaan dan al heel snel naar het spel kijken. Met 3-5-2 is dat minder aantrekkelijk.” Snoei zou Oranje, vooral gezien de selectie, liever in een 3-4-3-formatie zien spelen. “Als je succes wil halen en niet alleen voor de schoonheidsprijs wil gaan, denk ik dat de kans om ver te komen wel wat groter is met een 3-4-3.” De trainer denkt dat Nederland de groep wel doorkomt.

Lars praat verder met Isaac van Aggelen en Jeroen Heijink over de openingswedstrijd van het EK. De hele aflevering is hieronder te beluisteren.