De Krantjes: ‘De Oranjekoorts heerst niet echt’

12 juni 2021 - 12:31

Sophie Polkamp was vandaag de tweede gast van Joost Hofman in De Krantjes! Die naam doet misschien niet direct een belletje rinkelen (wat ze helemaal niet erg vindt), maar ze werd toch echt twee keer Olympisch, één keer wereld- en drie keer Europees kampioen hockey!

Oranje-internationals kunnen alleen maar dromen van zo’n prijzenkast. Daarvoor is bewijsdrang belangrijk. “Bij mijn eerste EK was ik 21. Dat is retespannend, je hebt inderdaad het gevoel dat je je moet bewijzen.” Ze betwijfelt of dat gevoel er genoeg is in het Nederlands Elftal. “Ik vraag me af of de basis goed genoeg is. Zonder de juiste ervaring kan de jongere laag ook niet goed presteren.” 

Het EK moet nog gaan leven bij Sophie.. “Bij mij leeft nu een ander EK meer (het EK Hockey).” Nu de wereld door een pandemie in problemen zit, springt er één ding uit: het tekort aan oranje vlaggetjes. De Telegraaf schrijft dat vandaag. Dat komt niet door Sophie. “De Oranjekoorts heerst niet bij mij. Ik heb niet echt vertrouwen in een resultaat en zit ook zeker niet zenuwachtig naar wedstrijden te kijken.”

Kleedkamerhumor is universeel. Hoe is dat bij hockey? “Het grappigste wat me is overkomen gebeurde op de Olympische Spelen in Londen. Als je dan je accreditatie vergat, moest je met lippenstift een clownsmond tekenen en daarmee naar de eetzaal gaan. Als je zo lang met elkaar zit, ga je dat soort dingen verzinnen.”

Joost en Sophie praatten verder over de weinige aandacht voor het EK Hockey, het Oranjegevoel qua voetbal en de manier waarop bondscoach Frank de Boer spelers afzegt. De hele uitzending is hieronder te bekijken.