België begint aan EK: ‘Dit is een walk-in-the-park’

12 juni 2021 - 15:15

“De Belgen hebben zo’n vet team”, zegt Bruce tegen Neal als onze zuiderburen ter sprake komen. In de EK Daily-podcast blikken beiden vooruit op België – Rusland van anavond.

Want waar Nederland morgen pas speelt, moet België om negen uur al aan de bak. In Sint-Petersburg wachten de Russen. “Ik heb bij België wel een soort warm gevoel, wat ik ook bij Nederland heb”, zo zegt Bruce. Bij Neal valt dat tegen: “2018 was mijn België-toernooi, toen dacht ik: ze moeten wereldkampioen worden. Nu kan het me weinig meer schelen.”

“Het leipste vind ik dat Thomas Vermaelen erbij is”, brengt Bruce daar tegenin. “Het is sowieso zoeken, want ze gaan niet met Kevin de Bruyne spelen na de moordaanslag in de Champions League-finale. Nu zal Yannick Carrasco spelen. Ik ben fan van hem. Sowieso hebben de Belgen een vet team. Een Romelu Lukaku heeft ook echt de harten veroverd.” Neal is het daarmee eens. “Dit is een walk-in-the-park voor onze Belgische vrienden. 2-0.”

Neal en Bruce kijken ook vooruit op Wales – Zwitserland en Denemarken – Finland. Verder blikken ze terug op de openingswedstrijd van het EK gisteren, tussen Turkije en Italië. De hele uitzending is hieronder te beluisteren.