Verhaal van de Dag: Tüteren voor het openingsduel

11 juni 2021 - 19:19

Turkije trapt zometeen als thuisploeg in Rome af tegen Italië. Dat betekent één ding: tweets over tüteren, maar er is meer. Er zit ook een Nederlands tintje aan, want onze eigen Danny Makkelie fluit. Team Makkelie, voor de volledigheid. Tegenwoordig zonder assistent-scheidsrechter Mario Diks, tot frustratie van @Alaphilippe_.

Voor een assistent-scheidsrechter die geen assistent-scheidsrechter meer is, heeft Diks verassend veel fans. Ook Yordi staat pal achter de ontslagen Leeuwarder.

Natuurlijk staat bij ons het voetbal centraal en met Italië als outsider voor de EK-titel is het niet het minste affiche. Mocht je er toch nog geen zin in hebben, dan zorgt het Italiaanse socialmediateam daar wel voor. 

Het land van Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini en Alessandro Bastoni is geroemd om haar verdedigers. Desondanks heeft Mesut Özil vertrouwen in ex-Sparta-spits Halil Dervisoglu. Als middenvelder is de Turkse Nederland onderdeel van het fantasy-team van de ex-Real Madrid-middenvelder.

Turkije rolde Nederland helemaal op in maart, maar op Twitter springt er maar één ding bovenuit: tüteren…

Al heeft niet iedereen daar zin in.

Waar de Turkse voetbalcultuur in Nederland beroemd is door uitgebreid gebruik van de claxon. Gaat het in Italië natuurlijk over het volkslied.

Zoals hier goed te zien is. Daar kunnen we in Nederland nog wat van leren.

Maar als we het bij deze wedstrijd over passie hebben, dan blijft toch vooral het tüteren hangen.

Turkije – Italië begint vanavond om 21.00 uur! Om 20.00 uur is er weer een liveshow van EK Daily!