Rel bij Frankrijk: ‘Mbappé heeft die trekjes’

11 juni 2021 - 15:11

Frankrijk is de torenhoge favoriet voor dit EK en er lijkt op papier geen enkele ploeg te zijn die hen kan stoppen. Maar Bruce en Neal zagen toch enkele cheurtjes.

Na de 3-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Bulgarije afgelopen dinsdag ontstond er een relletje. “Olivier Giroud vond dat Kylian Mbappé wat meer moest overspelen”, zo zegt Bruce. “En toen zei Mbappé: ‘Als jij dat wil begin ik een persconferentie’”, voegt lachend Neal toe. “Giroud heeft daar ook gewoon schijt aan en zegt wat hij vindt. Mbappé heeft soms ook wel van die trekjes. Bij Paris Saint-Germain krijg je dat er ook wel een beetje in. Ik snap zowel Giroud als Mbappé wel. Paul Pogba moest er ook om lachen, dus veel zal het niet zijn”, stelt Bruce.

Neal brengt daar tegenin: “Er is wel een historie bij Frankrijk, dat het volkomen escaleert. Dan wel met de bondscoach, dan wel met een videotape die uitlekt.” Bruce voegt toe: “Frankrijk is toch de torenhoog favoriet. We moeten iets vinden waardoor ze niet zouden kunnen winnen.“ 

Neal en Bruce blikten verder vooruit op de openingswedstrijd Turkije – Italië vanavond, deelden het programma van FC Afkicken tijdens het eindtoernooi en hebben het over de ruzies tussen de Jumbo en de KNVB en Oekraïne en Rusland. De hele podcast kun je hier beluisteren.