On This Day: ‘Als ze rondjes 34,4 rijden houdt alles op’

11 juni 2021 - 10:34

Vandaag is de dag dat kersverse Champions League-winnaar Kai Havertz 21 is geworden en Siphiwe Tshabalala Zuid-Afrika op fenomenale wijze aan een punt hielp tegen Mexico in 2010, maar het is vooral de dag dat Wim ‘Sneeuwschoenen’ Dusseldorp de zestigjarige leeftijd bereikt heeft! “Als ze op onze linkerkant rondjes 34,4 rijden dan houdt alles op”, zei hij in een legendarisch interview na een dramatische vertoning van Fortuna Sittard. De selectie van de Limburgers speelde op een spekglad veld op het verkeerde schoeisel en gleed constant uit. De periode van Bernard Hofstede en Danny Wintjens in Fortuna Sittard-shirt ligt ver achter ons. Tegenwoordig spelen de Limburgers voor play-off-plekken in de Eredivisie. Alle reden het nog een keer terug te kijken.