Bergwijn over afvallen: ‘Volgend jaar weer een toernooi’

11 juni 2021 - 15:38

Dit EK spreekt Doriano Kortstam elke dag met een profvoetballer of andere voetballiefhebber. Vanochtend vroeg sprak Doriano met Steven Bergwijn. De aanvaller van Tottenham Hotspur vertelt over Spurs, Suriname en de flinke teleurstelling die hij bij Oranje te verwerken kreeg.

Bondscoach Frank de Boer passeerde de buitenspeler op het laatste moment: “Je krijgt dat belletje, en dan is het gewoon accepteren en doorgaan. Je kan niet gaan halen en trekken. Volgend jaar is er weer een eindtoernooi. We moeten gewoon een seizoen vlammen en dan op dat toernooi staan.”

Bergwijn is niet rancuneus richting zijn teamgenoten, hij gunt de selectie het allerbeste: “Ik ga sowieso elke wedstrijd van Nederland kijken. Ook de wedstrijden van de poule van Frankrijk en Duitsland wil ik wel zien.” Op de vraag of hij niet voor Suriname wil spelen antwoordt hij tactisch: “Dat kan niet meer. Ik heb al wedstrijden voor Nederland gespeeld.”

*Steven Bergwijn* of Holland

Wel heeft Bergwijn een advies voor de bondscoach van Frankrijk, Didier Deschamps: “Ik zou Karim Benzema in de spits zetten, Kylian Mbappé op links en dan Ousmane Dembélé op rechts. Antoine Griezmann zou ik op de nummer 10 laten spelen, en dan Paul Pogba en N’Golo Kanté daarachter.”

Check elke dag rond 13.00uur de live van Dorian Kortstam op Instagram!