Steun voor De Roon: ‘Ik snap wat hij bedoelt, want het is altijd zo’

09 juni 2021 - 19:03

“Ik heb genoten van Marten de Roon”, begint Neal tegenover Bruce. In de FC Afkicken Daily bespreken de mannen vandaag de situatie rondom De Roon. De middenvelder van Atalanta Bergamo gaf tijdens een persconferentie aan dat zijn naasten de kritiek op hem beu aan het worden zijn. De controleur vertelde vervolgens dat de bondscoach hem toch niet zal selecteren om zijn leuke uiterlijk of karakter.

“Ik snap wat hij bedoelt, want het is altijd zo”, reageert Bruce. “Alleen hij geniet toch best veel vertrouwen van trainers, want die halen hem er constant bij. Zij verkiezen hem vaak boven andere spelers, dus waarom zou je je dan druk maken om wat de mensen in Nederland vinden.”

Neal probeert zich te verplaatsen in de bekritiseerde Oranje-speler. “Daar hebben wij het wel vaker over met spelers. Als er negatief over je wordt gesproken, of er op de sociale media dingen ontstaan, lijkt het alsof de spelers dat van zich af laten glijden. Echter doet dat op een gegeven moment wel wat. Zeker als het steeds terugkomt”, besluit Neal.

Naast de uitspraken van De Roon, spreken Neal en Bruce ook over Danny Makkelie, die het openingsduel van het EK fluit. Ook gaat het over de EK-Pool, waar inmiddels al tweeduizend mensen zich voor hebben aangemeld! Luister hier naar de nieuwste FC Afkicken Daily!