Bruce over Van de Beek: ‘Ik schrok hiervan’

08 juni 2021 - 23:27

“Hij had zijn seizoen hier echt helemaal kunnen omdraaien, maar helaas is de liesblessure die hij al had bij Manchester United weer gaan opspelen. Ik zag hem dit EK wel schitteren”, zegt Bruce tegen Neal in de EK Daily van maandag.

“Ik zag dit niet aankomen, maar als je hem de laatste tijd zag bij United kwakkelde hij al met deze blessure. Nu heeft vandaag de bondsarts het besluit genomen dat Donny niet fit is en dat ook niet meer gaat worden voor het EK”, leest Neal. Bruce denkt dat bondscoach Frank de Boer weer een moeilijke taak staat te wachten. “Je mist nu echt een gevaarlijk wapen met scorend vermogen, die op meerdere plekken uit de voeten kan. Hij was de ideale twaalfde of dertiende man die de tien en de acht positie kon invullen. De Boer moet nu weer gaan uitvogelen hoe hij dit probleem gaat oplossen.

Neal en Bruce zijn wel verbaast over het feit dat er geen vervanger opgeroepen wordt voor de 24-jarige middenvelder. “De Boer zei zelf dat hij het niet fijn vond om in deze periode nog een jongen bij de selectie te halen, omdat de rest al twee weken in trainingskamp zit”, concludeert Neal.

Over mogelijke vervangers waren de twee het weer is niet eens. “Ik zou Tonny Vilhena meenemen”, zegt Bruce. “Hij zat al in de voorselectie en kan die tien positie ook goed invullen.” “Wat dacht je van vriendje Guus Til dat is een echte loper en heeft ook scorend vermogen. Hij lijkt daarmee het meeste op Van de Beek”, oppert Neal. Bruce vindt dat totale onzin en zegt: “Hoe kan je nou iemand oproepen die nog minder heeft gespeelt dan Van de Beek, Neal ik weet dat je graag Til erbij ziet, maar in deze instantie is dat echt niet de juiste beslissing.”

“Bruce en Neal bespraken naast de blessure van Donny van de Beek ook nog andere dingen. Zo kwam ook Bob Peeters voorbij en kan je een reis naar onder andere Real-Barça winnen door de scorito pool van FC Afkicken te winnen. Beluister de gehele aflevering hier.