‘Als we deze lijn doortrekken, worden we Europees kampioen’

07 juni 2021 - 19:48

“Rustdag of niet, Oranje of niet, wij zijn er elke dag”, aldus Neal in de allereerste EK Daily van 2021. We moeten nog heel even wachten tot de échte Oranjegekte losbarst, nog ruim 7000 minuten om precies te zijn, maar dan kunnen we weer officieel genieten van het favoriete elftal van heel Nederland. Bruce en Neal bespreken de opstelling van Frank de Boer tegen Georgië.

Want iedereens favoriete elftal is het, maar over het basis elftal is niet iedereen het eens. “Het lijkt heel duidelijk dat De Boer gaat starten met Memphis Depay en Wout Weghorst”, zegt Neal. Bruce vindt het opstellen van Weghorst een prima plan: “Je kan ervan zeggen wat je wil, maar deze jongen vecht zich een weg naar de absolute top. Hij krijgt het gewoon voor elkaar. Hij scoort tegen Georgië voor Oranje. Voor een spits die acht jaar geleden nog gepasseerd werd voor Ronald Bergkamp, vind ik het heel vet.” Neal voegt toe: “Er werd inderdaad veel gezegd over zijn persoon. Ik hoorde dus dat Memphis en Weghorst buiten het voetbal ook veel contact hebben, ik neem aan dat dat over hun geloof gaat. Ik hoorde Weghorst in een interview zeggen dat hij echt bezig is een relatie te bouwen met Memphis. Dat vond ik wel mooi. Ze hebben nog nooit samengespeeld, dus dat moet natuurlijk heel snel.”

Wel vindt Bruce het jammer dat Steven Berghuis niet in de basis lijkt te staan. De 29-jarige Feyenoorder viel de 77e minuut in tegen Georgië. Bruce: “Berghuis speelde de wedstrijden hiervoor best wel goed. Er zijn weinig buitenspelers in de selectie. Alles wees erop dat hij ging spelen, en dan schakelt Frank de Boer naar een systeem zonder vleugelaanvallers. Hij mag invallen, dat is zijn rol ook wel, maar ik vind het kut voor hem.”

*Jurrien Timber* of Holland, *Steven Berghuis* of Holland

Met of zonder Berghuis, het gaat in ieder geval de goede kant op voor Oranje. “Georgië is geen wonderploeg, maar het is keurig dat we daarvan winnen. De 5-3-2 werd ook beter uitgevoerd.  Als we deze lijn doortrekken, worden we Europees kampioen”, denkt Bruce. Neal is vooral enthousiast over Jurriën Timber: “Timber was een hoogtepunt, echt bizar.”

Bruce en Neal bespreken dagelijks het EK, met deze keer: Oranje dat gestaag beter is, Berghuis die niet speelt op Maandag Baaldag, en als je luistert maak je kans op een enorme voetbalreis!