Mogelijke transfer Schuurs: ‘Heeft geen top jaar gedraaid’

04 juni 2021 - 20:27

“Het is toch vreemd dat Napoli in verre onderhandelingen is met Marco Senesi en dan nu ook gaat informeren naar Schuurs. Het is niet beide er moet een keus gemaakt worden, denk ik”, zegt Bruce tegen Neal over de intresse van Napoli in Ajax-verdediger Per Schuurs.

“Je gaat toch niet in de Serie A met een Eredivisie centrum spelen?”, vraagt Neal aan Bruce. “Je zou het zeggen, maar ja het zijn wel een links- en een rechtsbenige verdediger die allebei kunnen voetballen. Ik begrijp deze keuze van Napoli dan ook echt niet helemaal”, oppert Bruce.

“Senesi heeft juist voor het team waar hij in speelt een goed seizoen gedraaid en over Schuurs kan je dat toch echt niet zeggen. Ik wil niet zeggen dat Senesi een even goed jaar had gedraaid als hij bij Ajax had gespeelt en die twee zijn ook wat moeilijk te vergelijken, maar toch er zit wel een verschil tussen het jaar van Schuurs en het jaar van Senesi”, concludeert Bruce. Neal kan zich daar wel in vinden en zegt: “Klopt helemaal. Je zou eerder zeggen dat Schuurs zich verder ontwikkelt heeft, maar hij is bij Ajax nog steeds niet onomstreden in de verdediging. Toch denk ik wel dat als je bij Ajax basisspeler in de verdediging bent dat je een segment hoger zit dan de club Napoli.”

Neal en Bruce hebben het in de FC Afkicken Daily niet alleen over de interesse van SSC Napoli in Per Schuurs, ook de misgelopen finale van Jong Oranje en de mogelijke terugkeer van Klaas-Jan Hunterlaar bij de Graafschap komen voorbij. Beluister de gehele aflevering hier.